Tampereen kaupungintalo. (Kuva: Ville Miettinen)

Tampereen kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 17. kesäkuuta esittää valtuuston päätettäväksi tilapäisen valiokunnan asettamisen selvittämään onko apulaispormestari Ilkka Sasilla edelleen valtuuston luottamus. Kaupunginvaltuusto käsittelee valiokunnan asettamista kokouksessaan maanantaina 1. heinäkuuta.

Esityksen mukaan tilapäisen valiokunnan tulee laatia selvitys siitä, onko apulaispormestari menettänyt valtuuston luottamuksen ja mikä on luottamuksen menettämisen peruste siten, että valtuusto voi käsitellä asiaa kokouksessaan viimeistään 16.9.2024.

Ilkka Sasin epäillään syyllistyneen joulukuun puolivälissä järjestettyjen Tampereen kaupunginvaltuuston pikkujoulujen jälkeen seksuaalisen ahdisteluun ja alkoholirikokseen. Asiasta ensimmäisenä kertoi Aamulehti.

Sasi vahvisti Kuntalehdelle 6. kesäkuuta olevansa myös asianomistajana tapahtumasarjassa, jossa rikosnimikkeinä ovat ainakin kiristyksen yrityksen ja laiton uhkaus.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Sasi kertoi kesäkuun alussa aikovansa jatkaa apulaispormestarin tehtävässään rikosepäilyistä huolimatta.

Kuntalain mukaan kaupunginvaltuusto voi erottaa luottamushenkilön tai apulaispormestarin kesken toimikauden, jos hän ei nauti valtuuston luottamusta. Luottamuksen selvittämistä ja mahdollista erottamista varten valtuuston tulee asettaa tilapäinen valiokunta valmistelemaan asiaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*