Haetaanko täytäntöönpanokieltoa vaiko ei? Sen ratkaisee Kittilän kunnanhallitus tiistaina. (Kuva: Pixabay)

Kittilän kunta tulee todennäköisesti hakemaan täytäntöönpanokieltoa valtiovarainministeriön alkuviikosta tekemälle päätökselle hyllyttää tukku rikossyytteitä saaneita kuntapäättäjiä päätöksenteosta. Asia on esillä ensi tiistaina kunnanhallituksessa.

Heti ministeriön päätöksen jälkeen kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala arvioi kieltoa haettavan. Myös useammat hyllylle päätyneet luottamushenkilöt ovat aikoneet henkilökohtaisesti valittaa päätöksestä.

Varsinaista esitysluonnosta kunnan valitukseksi ja täytäntöönpanokieltohakemukseksi ei julkaistujen kokousmateriaalien joukossa vielä torstaina ollut, vaan se toimitetaan vasta kunnanhallituksen kokoukseen. Perusteet lienevät samat, kuin kunnan valtiovarainministeriölle 23.5. toimittamassa lausunnossa, jossa se epäili pidättämispäätöksen olevan lainvastainen.

Kittilän lausunnossa tuotiin tuolloin esiin, että Lex Kittilän soveltaminen on kunnallisen itsehallinnon kannalta ongelmallista. Mikäli asiasta päätetään valittaa hallinto-oikeuteen ja hakea täytäntöönpanokieltoa, niin asiaa käsittelee Pohjois-Suomen hallinto-oikeus. Ratkaisu täytäntöönpanokiellosta voidaan antaa ennen varsinaista päätöstä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä