Tehy ja Super eivät ole saaneet neuvottelukutsua sen jälkeen, kun ne toukokuussa hylkäsivät sovittelulautakunnan sovintoehdotuksen. Kuva: Seppo Haavisto

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super kertovat olevansa valmiita jatkamaan neuvotteluja kunta-alan erillissopimuksesta, koska alan työvoimapula vaatii ratkaisuja. 

-Haemme edelleen ratkaisua neuvotteluteitse. Toivomme, että kaikki osapuolet valtiovalta mukaan lukien keskittyvät nyt pelastamaan julkiset sote- ja vakapalvelut ja ratkaisemaan hoitajapulan, sanoo SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.   

Tehyn ja Superin mukaan järjestöillä on valmius edetä neuvotteluratkaisussa nopeallakin aikataululla, jos kutsu neuvottelupöytään tulee. 

Hoitajajärjestöt eivät ole mukana keskiviikkona syntyneessä kunta-alan erillissopimuksessa eivätkä ne myöskään osallistuneet sopimusneuvotteluihin sen jälkeen, kun ne hylkäsivät sovittelulautakunnan sovintoehdotuksen.   

-Muiden tekemä sopimus ei sido Tehyn ja SuPerin mahdollisuuksia neuvotella hoitajille erillinen ratkaisu. Hoitajien työrauha voidaan ostaa vain hoitajaliitoilta. Eli etenemme rauhassa tavoitettamme kohti, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen tiedotteessa. 

Hoitajajärjestöt pitävät järkevänä KT:n päätöstä maksaa sovitut korotukset myös Tehyn ja Superin jäsenille, koska yhdenvertainen kohtelu tätä edellyttää. Jokin muu ratkaisu olisi järjestöjen mukaan poikinut merkittävästi riitoja ja oikeudenkäyntejä.

Tehy ja SuPer hylkäsivät 11. toukokuuta sovittelulautakunnan sovintoehdotuksen, koska se ei niiden mukaan sisältänyt uskottavia ratkaisuja hoitajapulaan. Lisäksi esitetty palkkaohjelma oli tasoltaan Tehylle ja Superille liian matala

Järjestöt kertoivat tuolloin aloittavansa joukkoirtisanoutumisen valmistelut siten, että se voidaan toimeenpanna aikaisintaan, kun muut kunta-alan pääsopijajärjestöt ovat tehneet sopimukset, mutta viimeistään hyvinvointialueiden aloitettua, ellei kiistaan sitä ennen löydetä sopua.


Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä