Tuomioissaan työtuomioistuin katsoo, että Tehy ja sen paikalliset ammattiosastot ovat rikkoneet valvonta- ja työrauhavelvollisuuttaan, kun ovat ryhtyneet laittomaan työtaisteluun työrauhavelvollisuuden voimassa ollessa.

Paikalliset ammattiosastot vaativat työnantajalta tehtävien vaativuuden lisäämistä ja palkan korottamista edellytyksenä uusien tehtävien tekemiselle.

Työtuomioistuin katsoi ratkaisuissaan, että työstä kieltäytymisellä ja sillä uhkaamisella pyrittiin vaikuttamaan työnantajan työjärjestelyihin ja painostamaan työnantajaa palkkauksen korottamiseen.

Kummassakin tapauksessa kieltäytyminen perustui paikallisen ammattiosaston päätökseen. Paikallisten ammattiosastojen on näin ollen katsottu tuomiossa rikkoneen työehtosopimuslain mukaisen työrauhavelvoitteensa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Tehyn katsottiin niin ikään rikkoneen työehtosopimuslain mukaisen valvontavelvollisuutensa, koska ammattiosastot eivät Tehyn valvonnasta huolimatta peruneet työstä kieltäytymistä. Työtuomioistuin katsoi, ettei Tehyn toimenpiteitä voida pitää riittävinä liitolle kuuluvan valvontavelvollisuuden täyttämiseksi.

Työtuomioistuin tuomitsi Tehyn ja paikalliset ammattiosastot maksamaan KT Kuntatyönantajille yhteensä 9 000 euroa työehtosopimuslain nojalla. Tämän lisäksi Tehyn ja paikallisten ammattiosastojen korvattavaksi tulivat yhteisvastuullisesti oikeudenkäyntikulut.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*