Kuva: Lauri Rotko
Riihimäen kaupungin nettisivuilla kysymyksiin vastaa ympäri vuorokauden väsymätön Kunta-Kati. Kysymykseen, kuka on Riihimäen kaupunginjohtaja, Kunta-Kati antoi hetkessä nimen, yhteystiedot ja sihteerin yhteystiedot. Vastauksena on useimmiten linkkejä kaupungin nettisivuille. Kunta-Kati on ”digitaalinen työharjoittelija”, jonka toiminta perustuu koneoppimiseen, joka on tekoälyn yksi osa-alue. Kunta-Kati kehittyy paremmaksi sitä mukaa, kun sille opetetaan uusia asioita.

Kunnissa tekoäly ottaa vasta haparoivia vauvanaskeleitaan. Edelläkävijöiden piloteista on saatu rohkaisevia tuloksia ja isompaa harppausta odotetaan pian alkavalla 2020-luvulla.

Erityisasiantuntija Aleksi Kopponen

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa