Videolähetystä voi seurata niin kaupungin verkkosivuissa kuin sosiaalisessa mediassa. (Kuvakaappaus Loviisan verkkosivuilta)

Loviisan kaupunginvaltuuston kokousta voi tänään seurata 360 asteen kameralla kuvattuna videolähetyksenä.

Loviisan kaupungin tiedotteen mukaan kyseessä on tiettävästi ensimmäinen 360-videoitu valtuuston kokous Suomessa. Tekniikkaa kokeilee paikallinen sanomalehti Loviisan Sanomat.

360 asteen videoinnissa kamera kuvaa näkymää samaan aikaan joka suunnasta, mikä tuo katsojan tapahtumien keskelle. Katsoja voi itse valita, mihin suuntaan katsoo.

– Kaikki tavat, joilla voidaan parantaa loviisalaisten mahdollisuuksia seurata valtuuston kokouksia, ovat erittäin tervetulleita. Siksi on hienoa, että Loviisa on ensimmäisten joukossa kokeilemassa 360-videointia, toteaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson, r., tiedotteessa.

360-videota voi katsella VR-laseilla, mutta sen ominaisuudet ovat käytössä myös tavallisilla päätelaitteilla. Kuvaa voi seurata tietokoneella ja vaihtaa kuvakulmaa hiirellä. Älypuhelimella kuvakulmaa voi vaihtaa puhelinta kääntämällä. Safari-selaimella 360-ominaisuus ei kuitenkaan toimi.

Kokousta voi seurata kello 16 alkaen Loviisan kaupungin verkkosivuilla ja Loviisan Sanomien ja Östnylandin verkkosivuilla ja Facebook-sivuilla.

Kaupunginvaltuuston kokouksen 360-videointi 13.12. on testilähetys, jonka rinnalla kokous lähetetään myös tavalliseen tapaan videoituna suorana lähetyksenä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*