Ympäristön hyvinvointiohjelmalla on iso rooli Mikkelin strategiassa.

Mikkelin kaupunki on kolmen parhaan joukossa European Green Leaf 2017 –kilpailussa, jossa etsitään ympäristöystävällistä kaupunkia. Loppusuoralla kisassa ovat myös Cornellà de Llobregat Espanjasta ja Galway Irlannista.

Viime vuonna Mikkeli ylsi samassa kilpailussa neljän parhaan joukkoon.

Green Leaf -kilpailuun voivat osallistua 20 000–100 000 asukkaan kaupungit. Mikkeli on ainoa pohjoismainen osallistuja vuoden 2016 kilpailussa.

Palkitsemiskriteereitä ovat muun muassa kaupunkien ekologisuus, energiankulutus, biodiversiteetti, maankäyttö, ilmanlaatu ja jätehuolto.

– Olemme mikkeliläisinä tehneet oikeita asioita ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi, Mikkelin kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä sanoo tiedotteessa.

– Green Leaf erinomainen tilaisuus koota ympäristöosaamisemme näkyväksi. Mikkelissä tehdään hienoa työtä, joka jää arkipäivän elämässä ehkä jopa huomaamatta.

Ympäristöön liittyen Mikkelissä tapahtuu paljon nyt ja lähitulevaisuudessa. Keskeisiä kehityshankkeita ovat mm. jäteveden puhdistuslaitos, EcoSairilan kiertotaloushankkeet ja ESE:n vihreän energian hankkeet.

Green Leafin voittaja julkistetaan kesäkuussa 2016 Ljubljanassa, Sloveniassa.

– Voitto tarkoittaisi, että voisimme vuoden 2017 Green Leaf -kaupunkina hyödyntää tunnettavuutta kaupunki- ja yritysmarkkinoinnissa, Riihelä sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä