Kuvituskuva luontoa roskaavasta maskista. Kuva: Aino Mäkelä

Lappeenrannan Vanhan Viipurintien varrelta, lumekaatopaikalta on löytynyt terveydenhuollon jätteitä. Etelä-Karjalan hyvinvointialue (Ekhva) sai perjantaina 10. toukokuuta sivulliselta tiedon, että lumenkaatopaikalla on jätteitä, jotka eivät sinne kuulu. Hyvinvointialue tiedotti asiasta samana päivänä.

Jätteitä oli noin yhden huoneroska-astian verran, mutta ne olivat levinneet maastoon. Tuo määrä piti sisällään letkuja, maskeja, taitoksia ja lääkeruiskuja. Ainakin yhdessä ruiskussa oli potilaan sukunimi, mutta ei muuta henkilöityvää tietoa. Neuloja maastoon ei päätynyt. Alustavan arvion mukaan jätteet ovat joulukuulta 2023, hyvinvointialue kertoo.

Ekhvan tekniset palvelut kävi välittömästi siivoamassa jätteet pois. Tarkemman tutkimuksen perusteella vaikuttaa siltä, että jätteet ovat peräisin keskussairaalalta.

– Jätelöytö on hämmentävä, sillä meillä on hyvin tarkka toimintaohje ja käytäntö terveydenhuollon jätteiden hävittämisen ja kuljettamisen osalta. Suhtaudumme asiaan vakavasti ja tarkastamme jäteprosessimme sisäisesti ja ulkoisesti, hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen sanoo hyvinvointialueen tiedotteessa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Hyvinvointialue on ilmoittanut löydöstä myös poliisille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*