Kaupungin talous on kaikkiaan tasapainossa, sillä vuosikate kattaa poistot.

Turku joutui muuttamaan talousarviota viime vuonna merkittävästi. Kaupungin rahoitusasema määriteltiin uudelleen, minkä vuoksi investointeja jarrutettiin vuoden loppupuolella ja velanottoa vähennettiin merkittävästi.

Vuoden lopussa kaupungin kokonaisvelka oli 351,5 miljoonaa euroa, kun talousarvion mukaan se olisi noussut 399,1 miljoonaan euroon.

– Talousarvio oli laadittu satunnaisten myyntitulojen osalta hyvin optimistiseksi. Talousarvio rakentui myös merkittävästi lisävelan ottamisen varaan. Loppuvuoden aikana tehdyt toiminnalliset muutokset sekä verotulojen kasvu auttoivat epävarmuudesta hallittuun tilanteeseen, jossa kaupungin rahoitusasema on vakaampi ja nettovelan määrä kohtuullisella tasolla, sanoo kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

MainosKaupungin saamia verotuloja ja valtionosuuksia kertyi viime vuonna selvästi arvioitua enemmän. Verotuloja kertyi kaikkiaan 610,9 miljoonaa euroa, mikä on 43,3 miljoonaa euroa talousarviota enemmän. Valtionosuuksia kaupunki sai kaikkiaan 307,8 miljoonaa euroa, mikä on 5,2 miljoonaa talousarviota enemmän.

(KL)

 
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

RAFO 2024: Katso tästä tuoreimmat jutut