Tutkija Jarkko Rasinkankaan mukaan Turku jakautuu yhä enemmän hyvä- ja huonotuloisten alueisiin.

– Isotuloisten alueilla ihmisillä menee entistä paremmin. Huonotuloisilla alueilla tulotaso on jäänyt paikalleen 1990-luvun alusta lähtien, Rasinkangas selvittää.
 
– Varissuolla asuvista 36,5 prosenttia puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea ja tästä osasta 50,5 prosenttia on työttömiä. Turun keskustassa molemmat lukemat ovat huomattavasti pienemmät. Olisi tärkeää selvittää syitä ilmiöön, Rasinkangas huomauttaa.
 
Turussa on havaittavissa pitkäaikaisia ja uusia trendejä. Vuodesta 1990 lähtien maahanmuuttajien määrä on noussut 0,8 prosentista vuoden 2010 loppuun mennessä 7,6 prosenttiin. Pitkäaikaisempana suuntauksena on väestön ikääntyminen ja sinkkutalouksien kasvu. 
 
Rasinkankaan mukaan Turun väestöpohja on erityislaatuinen muihin suuriin kaupunkeihin verrattuna. Kaupungissa on kaikkein eniten yli 65-vuotiaita ja runsas puolet kodeista on sinkkutalouksia. Kun mukaan otetaan kahden hengen asunnot, se kattaa jo 80 prosenttia kaikista talouksista. 
 
– Näyttää siltä, että Turussa on aivovuotoa muihin kaupunkeihin. Tämä selittää sitä, miksi lapsiperheiden osuus kaupungissa on niin pieni.
 
Rasinkankaan näkemyksistä kertoo Turun yliopiston UTUonline -verkkolehti.
 
 
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*