Sopu löytyi Turussa ja kohta keitellään koululaisille ruokaa entiseen malliin. Tosin muutama työpäivä menee, ennen kuin kaikki sujuu normaalisti. (Kuva: Seppo Haavisto)

Turun kaupungin omistaman ruoka- ja kiinteistöhuoltoyhtiön Arkean ja JHL sekä Jytyn väliseen kiistaan on löytymässä ratkaisu. Kaksi viikkoa turkulaisten arjessa näkyneen lakon taustalla on ollut Arkea Oy:n halu siirtää työntekijöitä uuden työehtosopimuksen piiriin.

Ammattiliittojen arvion mukaan nykyisen työehtosopimuksen vaihtaminen halvempaan pudottaisi työntekijöiden kokonaisansioita 15–30 prosenttia tehtävistä ja työajoista riippuen.

Alun perin sopimuksen vaihdon piirissä oli yli tuhat työntekijää. Maanantaina Turun kaupunginhallitus päätti siirtää varhaiskasvatuksen ja koulujen lakisääteiset ruokailupalvelut sidosyksikkötoiminnaksi.

Neuvottelutulos syntyi neuvotteluissa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n, Ammattiliitto Jyty ry:n sekä Tekniikka ja Terveys KTN ry:n kanssa. JHL:n tiedotteen mukaan nyt solmittu sopimus on tehty AvainTES:n paikallisen sopimisen valtuuksien puitteissa ja varmistaa Arkean pysymisen Avaintyönantajat Avainta ry:n jäsenenä sopimuskauden ajan. Sopimuskauden pituus riippuu tulevana keväänä solmittavan AvainTES:n sopimuskauden pituudesta

MainosAiheesta aiemmin:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*