Turun Kauppatori. (Arkistokuva: Jussi Vierimaa)

Turku järjestää lauantaina klo 8-21 kaupungin keskustan silloilla suruliputuksen perjantaina tapahtuneiden väkivaltaisuuksien vuoksi. Turun Kauppatorilla ja sen ympäristössä puukotettiin useita henkilöitä. Poliisi tiedotti myöhään perjantaina, että puukotetuista kaksi on kuollut ja kahdeksan on sairaalahoidossa.

– Olemme seuranneet järkyttyneinä Turussa tänään tapahtuneita väkivaltaisuuksia. Esitän syvät osanottoni uhrien omaisille sekä toivotan voimia loukkaantuneille ja heidän omaisilleen, Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell sanoo Turun kaupungin verkkosivuilla.

– Viestini kaupunkilaisille on, että pysytään rauhallisina, pysytään yhtenäisinä, eikä anneta pelolle valtaa, Randell sanoo.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kutsui väkivallantekoja järkyttäviksi ja raukkamaisiksi.

– Haluan kaikkien suomalaisten puolesta esittää syvimmät osanottoni uhreille, heidän omaisilleen ja läheisilleen. Silmittömän väkivallanteon motiivit ja taustat ovat vielä selvittämättä. Selvää kuitenkin on, että isku koskettaa syvästi meitä kaikkia. Viranomaiset ja valtiojohto tekevät kaikkensa, jotta jokainen suomalainen voi olla ja voi tuntea olevansa turvassa, presidentti Niinistö sanoi lausunnossaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*