Datakeskus sijoittu lähelle Helsinki-Vantaan lentoasemaa. (kuva: Pohjoisranta Burson-Marsteller)

Saksalainen datakeskuspalveluita tarjoava Hetzner Online AG on päättänyt sijoittaa uuden datakeskuksensa Tuusulaan. Keskus sijoittuu Helsinki-Vantaan lentoaseman koillispuolelle. Sen rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi keväänä.

Päätökseen vaikuttivat alueen nopeat kuituverkkoyhteydet ja hyvät liikenneyhteydet sekä tarjolla olleen 150 000 neliön tontin riittävä koko. Lisäksi alue on tarpeeksi kaukana merenrannasta, jolloin datakeskuksen laitteistot eivät ole alttiita ilman liialliselle suolapitoisuudelle.

Tontin kauppakirja allekirjoitettiin Hetzner Finland Oy:n ja Tuusulan kunnan välillä 9. joulukuuta. Tontin hinta on 4,9 miljoonaa euroa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Hetznerin päätöksestä. Rakennusvaiheessa tämän kaltainen investointi työllistää tyypillisesti noin 200–300 henkilötyövuotta ensi vuodesta alkaen. Pysyviä työpaikkoja odotetaan syntyvän noin 40–80. Tämä on tärkeä kehitysaskel paikalliselle liiketoiminnalle. Lisäksi tämä tekee koko pääkaupunkiseudusta entistäkin houkuttelevamman investointikohteen, sanoo Tuusulan kunnanjohtaja Hannu Joensivu.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Elinkeinoministeri Olli Rehn sanoo, että Suomi toimii määrätietoisesti, jotta tänne saataisiin konesali-investointeja ja tietointensiivistä teollisuutta.

– Teemme töitä sen eteen, että Suomesta kehittyisi globaalin dataliikenteen solmukohta. Hetzner Onlinen päätös on osoitus siitä, että työ kantaa hedelmää, Rehn toteaa.

Baijerissa toimiva perheyhtiö Hetzner Online AG on saksalainen datakeskuspalveluita erityisesti pienille ja keskisuurille yritykselle tarjoava digitaalisen talouden toimija. Sillä on Saksassa kaksi suurta datakeskusta Nürnbergissä ja Frankfurtissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*