Tuli arvokisamitali sitten olympialaisista tai paralympialaisista, niin kunnat muistavat omia urheilusankareitaan. Kunnat myös toimivat useiden urheilijatähtien merkittävänä yhteistyökumppanina.

 Useilla kaupungeilla ja kunnilla on omat vahvistetut stipendisääntönsä, joiden mukaan palkitsemistilanteessa toimitaan. Viime vuosina lähes poikkeuksetta kunnat ovat nostaneet olympialaisissa ja paralympiaisissa saavutetut mitalit samalle viivalle.

Kuopion kaupungilta lähtee 6 000 euron stipendi paralympialaisissa naisten keihäänheiton hopeaa napanneelle Marjaana Heikkiselle. Näin siitä huolimatta, että Heikkinen edustaa naapurikaupungin seuraa eli Siilinjärven Ponnistusta. Kuopiossa palkitsemisen ratkaisee kotikunta.

Kun Vuokatti Ski Teamia edustava Iivo Niskanen voitti parisprintin olympiakultaa Sotsin talvikisoista 2014, niin savolaisella riitti juhlia monella suunnalla. Kultamitalistia muistivat tuolloin synnyinkunta Vieremä, asuinkunta Kuopio ja urheiluseuran kotikunta Sotkamo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Rion olympialaisista ainoan suomalaismitalin napannut Mira Potkonen sai Nokian kaupungilta lahjaksi omakotitontin. Suurena ennakkosuosikkina Rion kisoihin lähtenyt painija Petra Olli jäi tänä syksynä ilman palkitsemista, mutta syksyllä 2015 tuli MM-hopean myötä rantatontti Lappajärven kunnalta ja kevään 2016 EM-kulta poisti tonttiin kohdistuvat lupa-, toimenpide- ja valvontamaksut. Myös viemäriliittymä tuli samaan syssyyn painimalla hankittua.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*