Harry Harkimon Liike Nyt haluaa uudistaa poliittista toimintakulttuuria. Jämsä on liikkeen uusi sillanpääasema Keski-Suomessa. (Kuva: Pekka Moliis)

Kansanedustaja Harry Harkimon johtama Liike Nyt tuplasi maakunnissa olevien valtuustoryhmien määrän, kun kuuden valtuutetun voimin Jämsässä vaikuttava Uusi Jämsä lähti liikkeeseen mukaan. Uuden valtuustoryhmän nimi tulee olemaan joko Liike Nyt Jämsä tai Liike Nyt Uusi Jämsä. Asiasta kerrottiin ensimmäisenä Ylen sivuilla.

– Halusimme mukaan valtakunnalliseen sitoutumattomien verkostoon, jollainen tästä toivottavasti kehittyy. Liike Nyt antaa ryhmän toiminnalle hyvän selkänojan, arvioi Uuden Jämsän valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Laaksonen.

Laaksosen mukaan Keski-Suomen suunnalla heräsi kiinnostusta uutta liikettä kohtaan heti keväällä, kun Harkimo ja Mikael Jungner lanseerasivat uuden liikkeen politiikan markkinoille.

– Kiinnostusta yhteistyötä kohtaan oli molemmin puolin. Liike Nyt kiinnosti meitä heti keväällä ja osa jäsenistämme liittyi siihen nettisivujen kautta heti alkuvaiheessa toimintaa tarkkailemaan. Myöhemmin Harkimo oli sitten meihin yhteydessä ja kysyi kiinnostusta, Laaksonen kertoo yhteistyön synnystä.

Jämsä ei ole ainoa paikkakunta, jossa sitoutumattomat kuntapäättäjät ovat lähteneet tekemään yhteistyötä uuden liikkeen kanssa. Kesäkuussa Parempi Heinola ry:n kahdeksan valtuutettua vaihtoi Liike Nytiin.

Porukalla päätetty

Pekka Laaksonen painottaa Uuden Jämsän olevan muutakin kuin kuusi valtuutettua. Kun liittymisestä porukalla päätettiin, niin yli 80 prosenttia toimijoista oli uuden yhteistyön kannalla.

– Meidän linja valtuustossa ei muutu tämän ratkaisun myötä. Haemme vain muiden kuntien sitoutumattomien kautta uusia malleja, joilla saamme Jämsän kaupungin asiat kuntoon.

– Se mitä me haluamme erityisesti, on saada nuoria kuntalaisia mukaan päätöksentekoon. Itse olen jo 65 ja minä kyllä pärjään, mutta nuorista ja tulevaisuudesta kannamme huolta, Pekka Laaksonen pohtii.

Sitoutumattomien valtuustoryhmällä on Jämsän seudulla pitkät perinteet. Jo ennen Jämsän ja Jämsänkosken vuoden 2009 kuntaliitosta Uusi Suunta-niminen sitoutumattomien ryhmä vaikutti Jämsänkoskella 1990-luvun lopulta lähtien. Kuntaliitoksen jälkeen sitoutumattomien työ kunnallispolitiikassa on jatkunut Uusi Jämsä nimen alla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä