Erityisesti puutetta on ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikoista.

 

Maakuntaliiton mielestä nykyinen koulutustarjonta ei vastaa Uudenmaan elinkeinoelämän ja julkisen palvelutuotannon tarpeita. Uudenmaan yrityksillä on jo ollut ongelmia työvoiman saatavuudessa. Tilanne uhkaa edelleen heiketä monissa ammatillista peruskoulutusta edellyttävissä ammateissa.

Mainos 
Ammatillisen koulutuksen vetovoimaisuus on viime aikoina ollut kasvussa. Uudellamaalla koulutuspaikoista käyvät kisaa myös maakunnan ulkopuolelta tulevat nuoret. Alueella on valtakunnallisia aloja, joihin hakeudutaan kaukaakin.
 
Uudenmaan liittoa huolestuttaa se, että jatkokoulutuspaikan puuttuminen voi vauhdittaa nuorison syrjäytymistä. Esimerkiksi Helsingissä on usean vuoden ajan jäänyt 300–400 perusopetuksen päättänyttä nuorta kokonaan ilman koulutuspaikkaa. Ilman koulutusta jäävistä suuri osa on maahanmuuttajataustaisia nuoria.
 
Metropolialueen koulutustarjonnan kehittäminen on edellytys koko maan kilpailukyvyn ylläpitämiselle, liitto muistuttaa opetus- ja kulttuuriministeriölle antamassaan esityksessä.
 
Ministeriö on pyytänyt maakuntaliittoja laatimaan esityksen alueellisesta koulutustarpeesta. Valtioneuvosto hyväksyy vuoden lopulla koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelman vuosille 2011–2016.
 
(KL)
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*