Reilulla 10 prosenttilla viime kuntavaaleissa valituksi tulleista valtuutetuista ja varavaltuutetuista on vielä vaalirahailmoitus jättämättä.

-Olenko minä unohtanut sen tehdä. On se listalla ollut, mutta on lomahommien takia päässyt unohtumaan, ihmettelee kesken kesäloman tavoitettu kajaanilainen kaupunginvaltuutettu Hannu Juntunen (kok.).

Hetkeä aiemmin Kuntalehden kautta miehen on tavoittanut tieto, että kevään kuntavaalien vaalirahoitusilmoitus on jäänyt määräaikaan mennessä tekemättä. Juntusen lausahduksessa paljastuu yleinen syy ilmoituksen tekemättömyydelle eli puhdas unohdus.

Reaaliaikaisen listauksen mukaan tällä hetkellä vaalirahoitusilmoituksia puuttuu yli 2000 valtuutetulta tai varavaltuuteltulta. Kuntavaaleissa 2017 valtuustoihin valittiin kaikkiaan 8999 valtuutettua. Valtiotalouden tarkastusviraston ylläpitämältä vaalirahoitusvalvonta-sivustolta pääsee tarkastelemaan tehtyjä ilmoituksia ja myös tekemään sen, mikäli homma on jäänyt hoitamatta.

Tarvittaessa Valtiotalouden tarkastusvirasto voi asettaa uhkasakon vaalirahoitusilmoituksen tekemiseksi. Alle 800 euron kampanjoiden suhteen ei erittelyjä tarvita, vaan pelkkä vakuutus eurorajan alittamisesta riittää.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Olipa hyvä, kun soitit. Pitää ruveta tekemään se saman tien, Juntunen naurahtaa puhelun päätteeksi.

Ja 10 minuuttia puhelun päättymisen jälkeen Kajaanin Juntunenkin oli vaalirahailmoituksensa tehnyt.

 

Myös heiltä ilmoitus on vielä jättämättä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*