Valittujen Palojen julkaiseman tutkimuksen mukaan ympäristöaktivisteilla on liiankin tomerasti sormensa pelissä, kun tulevaisuutta kunnissa rakennetaan.

Valittujen Palojen teettämän tutkimuksen mukaan 56 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että ympäristöaktivisteilla on nykyään liian suuri valta maan ja kuntien tulevaisuutta koskevissa ratkaisuissa. Miesten keskuudessa ympäristöaktivistien valtaa piti liian suurena 63 prosenttia vastaajista ja naisten keskuudessa vastaajista näin arvioi 50 prosenttia.

Myös vastaajien ikäjakauma vaikutti suuresti suhtautumiseen ympäristöaktivistien vallan käyttöön. 50 vuotta täyttäneistä ympäristöjärjestöjen valtaa piti liian suurena 60 prosenttia, kun alle 50 vuotiaiden keskuudessa valtaa piti liian suurena enää 42 prosenttia. Ja eniten aktivistien valta herätti närästystä yli viisikymppisten miesten keskuudessa.

Luvut käyvät ilmi Valittujen Palojen brittiläisen Wyman & Dillon -tutkimuslaitoksen kanssa viime vuodenvaihteessa tekemästä laajasta tutkimuksesta, jossa kysyttiin haastateltavien kantoja suomalaisen yhteiskunnan ajankohtaisiin kysymyksiin. Kyselyyn vastasi suomalaista 1 896 henkilöä, jotka poimittiin lehden asiakasrekisteristä, joten kyselyn tulokseen on voinut olla vaikutusta myös osin lehden lukijoiden maailman katsomuksella. Tulokset painotettiin iän (20+) ja sukupuolen mukaan väestöä vastaavaksi. Tutkimuksen virhemarginaali on enintään 2,2 prosenttiyksikköä.

Sopiiko Seinäjoki pääkaupungiksi?

Kuntien lukumäärän suhteen kyselyssä annettiin vaihtoehdoksi 20 kunnan Suomi. Tämä vaihtoehto olisi kelvannut kolmannekselle vastaajista. Sen sijaan vain joka kymmenes vastaajista oli sitä mieltä, että Seinäjoki tai Vantaa voisivat olla Suomen pääkaupunki siinä missä Helsinkikin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Kyselyssä tiedusteltiin myös vastaajien suhtautumista kunnan työntekijöiden ehdokkuuteen kuntavaaleissa. Tutkimusväitteenä oli, että kunnan työntekijöiltä pitäisi kieltää oikeus ehdokkuuteen jääviyden takia. Täysin tai melko samaa mieltä oli 51 prosenttia tutkimukseen vastanneista.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*