Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueelta paloasemia ei sittenkään lähdetä lakkauttamaan. Lakkautusuhka ei koskenut kuvassa näkyvää Ylivieskan paloasemaa. (Kuva: Päivi Karjalainen)

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on perunut aikeen viiden paloaseman lakkautuksesta. Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman yhtenä säästötoimenpiteenä oli Kuivaniemen, Raution, Siikajoen kylän, Oijärven ja Syötteen paloasemien lakkautus.

Pelastustoimen talouden osalta riittäviin säästötavoitteisiin tullaan tämän hetken tietojen mukaan pääsemään toimintaa sopeuttamalla. Näin ollen paloasemien lakkauttamisilta ja sopimushenkilöstön irtisanomisilta vältytään, Pohteesta kerrotaan.

– Pelastustoimi joutuu yhä sopeuttamaan toimintojaan, mutta tämän päätöksen ansiosta vältymme kaikkein ikävimmiltä ja peruuttamattomilta vaihtoehdoilta, sanoo pelastusjohtaja Petteri Jokelainen.

Yt-neuvottelut Kuivaniemen, Raution ja Siikajoen kylän paloasemia koskevaan toiminnan lakkauttamissuunnitelmaan on 8.5.2024 päättynyt tarpeettomana. Yt-neuvotteluluiden piirissä olleet puolivakinaisessa palokunnassa sivutoimisena työskentelevät sopimuspalokuntalaiset ovat tehneet henkilökohtaisen työsopimuksen pelastuslaitoksen kanssa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Pelastustoimen osalta 435 000 euron säästöt pyritään kattamaan ensisijaisesti paloasemakiinteistöjen kustannuksista.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*