Joukkoliikenteen osuus työmatkaliikenteessä Helsingin seudulla on lisääntynyt.

Pääkaupunkiseudulla käy töissä yhä harvempi seudun ulkopuolella asuva, kertoo Helsingin seudun ympäristöpalvelut ​​​-kuntayhtymä HSY.

Pääaupunkisudulle tuli töihin 119 200 henkeä vuonna 2014. Se on kuusi prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuotena. Määrä on aiemmin ollut pitkään kasvussa.

Erityisesti on laskenut kauempaa töihin tulevien määrä. Pudotusta on 13 prosenttia.

Samalla kun työmatkasukkulointi on vähentynyt, pääkaupunkiseudun asukasmäärä on noussut ja työpaikkojen määrä vähentynyt.

Myös päinvastainen työmatkaliikenne on vähentynyt.

2012 työssäkäyntitilaston mukaan 60 prosenttia pääkaupunkiseudun sukkuloijista tulee KUUMA-kunnista eli Hyvinkäältä, Järvenpäästä, Keravalta, Kirkkonummelta, Mäntsälästä, Nurmijärveltä, Pornaisista, Sipoosta, Tuusulasta ja Vihdistä.

Saman tilaston mukaan yli puolet Kirkkonummen, Sipoon, Nurmijärven ja Keravan työssäkäyvistä käy töissä pääkaupunkiseudulla. Tuusulasta, Järvenpäästä, Vihdistä ja Siuntiosta yli 44 prosenttia työssäkäyvistä työskentelee pääkaupunkiseudulla.

Pääkaupunkiseudulle suuntautuvilla työmatkoilla henkilöauton käyttö on vähentynyt mutta silti niillä tehdään vielä yli puolet matkoista, 56 prosenttia, kun kaikista pääkaupunkiseudun työmatkoista henkilöautojenosuus on 47 prosenttia.

Joukkoliikenteen osuus on noussut sekä pääkaupunkiseudulle tehtävissä että kaikissa Helsingin seudun työmatkoissa kaksi prosenttiyksikköä, ketoo HSY. Myös pyöräilyn osuus on noussut vuosien 2008 ja 2012 välillä.

 

HSY:n Katsaus pääkaupunkiseudun työmatkavirtoihin 2015 on täällä.

HSY:n sivulla asiasta lisää täällä.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*