Vuoden 2009 alussa syntynyt maan suurin monikuntaliitos on ollut Taimelan mielestä hyödyllinen Salon nykyisistä talousvaikeuksista huolimatta.

– Meidänkin kymmenestä kunnastamme useampi oli tehnyt alijäämäistä tulosta jo useita vuosia. Kuntaliitos tehtiin kyllä siinä mielessä kreivin aikaan, sanoo salolainen Taimela.

Hän myöntää silti, että kuntaliitoksissa pitää erityisesti nyt olla tarkkana, jotta rahat riittävät.

– Tottahan toki pitää miettiä sitä, miten me kuntaliitoksilla saadaan myös palvelut taattua.

Taimelan mukaan Salolla on edessä rankka vuosi, sillä muun muassa veroprosenttia ja liikelaitostaksoja tulee nostaa. Näiden lisäksi Salo ottaa lainaa ja pyrkii leikkaamaan menojaan noin 20 miljoonalla eurolla.

– Kyllä nämä paineet toteutuu kaikille Salon kuntalaisille ja veronmaksajille ihan samalla tavalla. Ei tässä nyt rokoteta kauempana keskustoista asuvia yhtään muita enempää, vakuuttaa Taimela.

Syyskuun puolivälissä keskusta teki eduskunnalle välikysymyksen lähipalveluista. Taimelan mielestä lähipalvelut ovat monisyinen asia.

– Vaikka ollaan vähän kauempanakin sen palvelun kanssa niin se saattaa silti olla lähipalvelua. Tärkeintä on kuitenkin sen palvelun laatu eikä sijainti.

Tulevat kuntaliitosratkaisut pohjautuvat Taimelan mukaan vahvoihin peruskuntiin ja työssäkäyntialueisiin.

– Kuntaliitokset ovat tulevaisuutta ja niihin vaihtoehtoihin tulisi kaikkien kaupungin- ja kunnanvaltuutettujenkin perehtyä tosissaan. Tulisi myös muistaa se, että tässä puhutaan muustakin kuin tunteista.

(KL) 

Yle: Taimela: Kuntaliitokset ovat tulevaisuutta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*