Peiposjärven, Vehmaskylän, Montolan ja Nenonpellon asukkaat luovuttivat päättäjille keskiviikkona adressin, jossa vastustetaan koulujen lakkautusesitystä.

 
Kyläläiset ovat huolissaan paitsi kouluista, myös niihin liittyvistä palveluista. Huolena on esimerkiksi päivähoidon kohtalo, jos koulut lakkautetaan.
 
– Meidän näkemyksemme on, että tämä päätösesitys on täysin uskomaton ja järjenvastainen. Eihän tällaista voi tällaisessa maaseutukunnassa hyväksyä emmekä usko, että esitys voi sellaisenaan mennä läpi, toteaa Siikamäki-Peiposjärven kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Tuula Eloranta.
 
Pieksämäen sivistysjohtaja Kari Koistisen mukaan päättäjät ja virkamiehet lupaavat, että keskustelu jatkuu. Kysymykseen siitä, onko asia yhä aidosti auki, Koistinen korostaa koulutuslautakunnan olleen lakkautusesityksestään yksimielinen.
 
– Varmuudella valtuusto tulee syksyn mittaan käymään iltakouluja ja monenlaista parran pärinää kuullaan vielä. Toivomukseni on, että yli neljän vuoden prosessi saataisiin päätökseen.
 
Seuraavaksi koulujen lakkautusta käsittelee Pieksämäen kaupunginhallitus vielä tämän syksyn aikana.
 
(KL)
 
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*