Kaksi Oulussa viikon sisällä tapahtuneista puukotuksista toteutui ydinkeskustassa Kauppakeskus Valkeassa. Tekotavat ja -paikat olivat poliisin mukaan lähes identtiset: molemmissa uhria on puukotettu takaa päin Valkean läpi menevällä niin sanotulla Kesäkadulla. Kuva: Hanna Rautio

Vantaa, Oulu ja Turku ovat tällä hetkellä turvattomimmat kaupungit, uutisoi Yle, jonka mukaan Helsingissä, Espoossa ja Porissa on nyt julkisilla paikoilla turvallisempaa kuin vuosi sitten tammi–kesäkuussa.

Poliisi seuraa kaupunkien turvallisuustilannetta niin sanotulla häiriöindeksillä.

Lisäksi Yle kertoo, että poliisin mukaan Oulun turvallisuustilanne huononi tilastoissa dramaattisesti puukotusten takia.

– Vakavat väkivallan teot painottuvat häiriöindeksissä, kertoo poliisitarkastaja Marko Savolainen Poliisihallituksesta Ylelle.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Oulussa, Kauppakeskus Valkeassa, tapahtui viikon sisällä kaksi puukotustapausta viime kuussa.

12-vuotiasta poikaa puukotettiin torstaina 13. kesäkuuta ja sitä seuranneena tiistaina samassa kauppakeskuksessa puukotettiin jälleen. Jälkimmäisellä kerralla uhrina oli 26-vuotias mies.

Väkivallanteot kohdistuivat ulkomaalaistaustaisiin henkilöihin.

Kävelykadun pätkä kauppakeskus Valkean sisällä on monelle tuttu noin 215 000 asukkaan Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskuksessa Oulussa.

Monen on ollut vaikea päästä yli siitä, mitä tutussa ympäristössä on tapahtunut, uutisoi Kuntalehti aiemmin.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*