Kauppakeskus Valkeassa tapahtui jälleen puukotus. Kuva iltapäivältä 17.6. (Kuva: Hanna Rautio)

Oulun keskustassa Kauppakeskus Valkeassa tapahtui tiistaina noin kymmenen aikaan illalla jälleen uusi väkivallan teko. Poliisi otti kiinni yhden henkilön, jonka epäillään lyöneen toista henkilöä teräaseella.

Uhri vietiin sairaalaan ja poliisi kertoi myöhään tiistaina, ettei hänellä ole hengenvaaraa.

Oulun poliisilaitos kertoo keskiviikkona aamupäivällä, että uhri on täysi-ikäinen, ulkomaalaistaustainen, Oulussa asuva mies. Teräaseella lyönneistä aiheutui hänelle vammoja ylävartalon alueelle.

Poliisi kertoo, että teosta epäilty on alle 18-vuotias, mutta kuitenkin 15 vuotta täyttänyt eli hän on ikänsä puolesta rikosoikeudellisesti vastuussa teostaan. Poliisi on ottanut hänet kiinni ja selvittää asiaa yhteistyössä sosiaaliviranomaisten kanssa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Poliisi mukaan alustavasti on tullut ilmi, että teon motiivi olisi rasistinen. On myös viitteitä siitä, että teko olisi kopioitu edellisen viikon kauppakeskuspuukotuksesta.

Poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä.

Kalevan poliisilta saamien tietojen mukaan tekijä ja uhri eivät tunteneet toisiaan entuudestaan ja poliisin käsityksen mukaan uhri valikoitui sattumanvaraisesti.

Valkean omistava Osuuskauppa Arina kertoi tiistai-iltana kauppakeskuksen verkkosivuilla, että järjestyksenvalvojat olivat ottaneet tekijän kiinni. Poliisi saapui paikalle nopeasti ja ensihoito vei uhrin sairaalaan. Uhri ei kuulu Kauppakeskus Valkean henkilökuntaan. Tiedotteessa kerrotaan, että puukotus tapahtui kauppakeskuksen läpi menevällä Kesäkadulla.

Arinan mukaan poliisi vastaa tiedottamisesta ja tapauksen yksityiskohtien kommentoinnista julkisuudessa. Myös Kauppakeskus Valkean johto seuraa tilannetta tiiviisti, ja auttaa viranomaisia tutkinnassa kaikin keinoin.

Medioissa olleiden tietojen mukaan kauppakeskuksessa tapahtuma-aikaan auki ollut ruokakauppa S-Market Herkku suljettiin ennen varsinaista sulkemisaikaa kello 23:a.

Valkeassa tapahtui vakava puukotus myös vajaa viikko sitten torstaina 13. kesäkuuta. Tuolloin aikuinen mies puukotti takaa päin 12-vuotiasta lasta ja yritti käydä toisen lapsen kimppuun. Epäilty tekijä vangittiin maanantaina Oulun käräjäoikeudessa todennäköisin syin kahdesta murhan yrityksestä epäiltynä.

//täydennetty uutista 19.6.2024 klo 11.14 Oulun poliisin kertomilla tuoreilla tiedoilla epäillystä tekijästä, uhrista ja teon mahdollisesta rasistisesta motiivista//

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Missä on siiviliyhteiskunnan protestit äärioikestoa / ulkomaalaisvihaa vastaan? Asun Saksassa ja täällä on aina viikon mittaiset protestit kun vastaavaa on tapahtunut (pormestarit, kunnanvaltuutetut, kirkot, ammattiyhdistyliikeet jne). Ollaanko Suomessa jo tosissaan niin pitkällä, että tavalliset kansalaiset eivät sano yhtään mitään vaan ovat vain hiljaa? Hävettää.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*