Sotkamon kunnanjohtaja Petri Kauppinen antaa esityksen selvityksen aloittamisesta pikaisesti.

 

Kauppinen perustelee selvityksen käynnistämistä halulla turvata kunnan asema omia kuntalaisia koskevassa päätöksenteossa. Kauppinen haluaa myös selvittää vaihtoehtoisen toimintamallin Kainuun kehityksessä.

 

Kajaanilainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Eero Suutari (kok.) haluaa selvitykseen mukaan myös muita kuntia.

 
– Meillä Kajaani-Sotkamo suunnalla polkaistaan käyntiin tämmöinen kuntajakosselvitys, jossa sitten kysytään mukaan muittenkin mukaantuloa. Vähintään Kajaani ja Sotkamo keskustelevat siitä. Kyllä sillä pitäisi olla vaikutusta ympäristöllekin, Ylen haastattelema Suutari sanoo.
 
Kuntajakoselvityksen aloittamisesta ei ole vielä virallistä päätöstä.
 
– Keskustelut aloitetaan heti tänä syksynä, olen tästä asiasta käynyt keskusteluja poliittisten päättäjien ja kunnanjohtajien kanssa, Suutari selvittää.
 
Sotkamon kunnanjohtaja Kauppinen vahvistaa aikataulun.
 
– Tulen antamaan esityksen kuntajakoselvityksen aloittamisesta pikaisesti.
 
Eriasteisia keskusteluja Sotkamon ja Kajaanin yhteistyöstä on käyty eri tasoilla vuodesta 2009 alkaen. Tosin Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen muistaa keskusteluja jo 30 vuodenkin takaa.
 
– Kyllä me olemme mukana tässä. Hyvä, että aloite tulee Sotkamon suunnasta. Kuntajakoselvitys on nykyisessä tilanteessa hyvä kehittämisen työkalu. Yhteistyö on tähänkin asti sujunut, mutta olennaisinta tässä on se, että nyt se saadaan yhä toimivammaksi ja varmemmalle pohjalle, sanoo Tolonen.
 
Tolosen mukaan on luonnollista, että kaksi Kainuun suurinta kuntaa käyvät näitä keskusteluja.
 
– Se on ehkä hyvänä kimmokkeena myös muille. Hallituksen kuntapolitiikan kuviot ja kuntien taloustilanne vaativat nyt näiden asioiden miettimistä. Katsotaan nyt, kun Sotkamon aloite tulee, missä aikataulussa mennään eteenpäin, sanoo Tolonen.
 
(KL)
 
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*