Virtaus on tarkoitus palauttaa entiselleen keskiviikkoiltana.

 

– Kahdeksaan mennessä illalla pitäisi olla päivän työt tehtynä, sillä koski on vain tämän päivän kuivana. Kriittisin on varmaan tuo työmaatien siirto, Tampereen Energiantuotanto Oy:n projektipäällikkö Seppo Tattari kertoi aamulla Ylelle.

 

Päivän aikana kuivatussa koskessa muun muassa siirretään louhetta työpadon rungoksi, piikataan betonia Tampellan reunamuurin työpadosta ja viedään betoni pois, selvitetään veden kulku-uria kosken pohjalla sekä kartoitetaan Tammerkosken pohjaa.

 

Palatsinraitin silta- ja patohankkeessa on alkamassa kolmas vaihe, jonka aluksi suljetaan Finlaysonin voimalaitoskanava. Tämä ei kuitenkaan vielä aiheuta Tammerkoskessa kuivumista, sillä juoksutus toimii Tampellan voimalaitoskanavan läpi normaalisti.

 

– Palatsinraitin kevyenliikenteen sillan runkorakenteita aletaan tehdä pian ja valmista pitäisi olla ensi maaliskuussa. Sen jälkeen aletaan viimeistellä siltaa, kertoo Tattari.

 

Aikataulu on toistaiseksi pitänyt koko silta- ja patotyömaalla.

 

– Tällä hetkellä on menty aikataulujen mukaisesti eli edetty hienosti, mutta työt on vasta puolessa välissä.

 

Työt näkyvät koko Näsijärven alueella, sillä vedenkorkeus on ollut töiden ajan normaalia alempana.

 

– Tällä hetkellä Näsijärven korkeus on 95,1 ja sitä se on tulevana kesänäkin. Samassa korkeudessa oltiin viime kesänä eli parikymmentä senttiä normaalia alempana, Tattari kertoo.

 

(KL)

 

Ylen uutinen aiheesta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä