Valtuustoryhmistä koottu ryhmä haastatteli tehtävää varten viisi ehdokasta​, mutta Yle Helsingin arvion mukaan vaali käydään Peltomäen ja Lipposen välillä.

 

Kaupunginjohtajan virka vapautuu elokuun alussa, kun nykyinen kaupunginjohtaja Juhani Paajanen jää eläkkeelle.
 

 

Virkaan haki kaikkiaan yhdeksän henkilöä. Lisäksi suostumuksensa tehtävään ilmoitti kolme henkilöä. Vaalia valmistellut, valtuustoryhmiä edustava toimikunta haastatteli heistä viisi. Kaupunginjohtajan valitsee valtuusto maanantai-iltana enemmistövaalilla.
 
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kokoomuksen Tapani Mäkinen arvelee, että uuden johtajan pahin miinakenttä on Vantaan talouden turvaaminen.
 
– Viime vuoden verotulot olivat ennakoitua paremmat, mikä on tietysti positiivinen asia, mutta silti velkaannumme vauhdilla ja investointitarve on kova. Samalla palvelujen tuottaminen tuntuu koko ajan kallistuvan. Toiminnan tehostaminen, byrokratian vähentäminen ja talouden parantaminen, silti hyvät palvelut kuntalaisille – siinä on iso työsarka, kuvailee Mäkinen Ylelle.
 
Vantaalla on velkaa lähes 4 000 euroa asukasta kohden – lähes kaksinkertainen määrä esimerkiksi Helsinkiin tai Turkuun verrattuna.

 

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)(KL)

 

Ylen juttu aiheesta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*