Piirros kerrostaloista vihreässä ympäristössä, hymilevän auringon alla
Fisu-verkostoon kuuluu yksitoista eri kokoista kuntaa, jotka tavoittelevat hiilineutraaliutta ja jätteettömyyttä ja sanoutuvat irti ylikulutuksesta. Piirros: Matti Pikkujämsä

Hiilineutraaliutta, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 tavoitteleva kuntien Fisu-verkosto hakee uusia jäseniä. 

Verkoston nimi on lyhenne sanoista Finnish Sustainable Communities ja sen jäseneksi voi nyt päästä jatkuvasti avoinna olevan haun kautta, kunhan kriteerit täyttyvät. 

Konkreettisinta antia jäsenkunnille on verkoston erillishankkeissa tehtävä työ, sanoo Fisu-verkoston toimintaa ohjaavan neuvottelukunnan puheenjohtaja ja Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen

–Olemme kehittäneet muun muassa kuntien ja yritysten välistä ilmastoyhteistyötä, talous- ja ilmastojohtamisen saumatonta kytkemistä toisiinsa sekä resurssiviisaustyön indikaattoreita.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Hankkeet pohjautuvat verkoston kuntien tunnistamiin tutkimus- ja kehitystarpeisiin, joita työstetään Fisu-palvelukeskuksen, Motivan ja Suomen ympäristökeskuksen (Syke) kanssa. 

Tänä syksynä verkostossa käynnistyy tiedolla johtamisen hanke. Tavoitteena on saada ilmasto- ja resurssiviisaustavoitteiden toimeenpano osaksi kunnan talousjohtamista ja normaalia toimintaa. 

–Hankkeella haetaan ratkaisuja koko kuntakenttää koskevaan ongelmaan. Tietoa on, mutta se on hajallaan, toteaa johtaja Päivi Laitila Motivasta. 

Fisu-verkostoon kuuluu yksitoista kuntaa: Forssa, Hyvinkää, Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Riihimäki, Turku ja Vaasa.

Uudet jäsenet hyväksyy Fisu-neuvottelukunta, jossa ovat edustettuina verkostokuntien lisäksi ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, Sitra, Kuntaliitto, Motiva ja Syke. 

Hakulomakkeessa kerrotaan lisää Fisu-verkostoon liittymisen kriteereistä. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*