Lyöttäydy Valiokunnan taajuudelle

Valiokunta-podcast puhuu ajankohtaisista yhteiskunnallisista asioista ja ilmiöistä. Valiokunta rikastaa Kuntalehden ajankohtaisia teemoja, kuten johtaminen, ympäristö, talous ja hyvinvointi. Äänessä ovat toimittaja Ville Miettisen ohella maamme kiinnostavimmat asiantuntijavieraat.

Valiokunta on kuunneltavissa 11 vuosilähetyksen sykkeellä Spotifyn, Suplan, SoundCloudin ja iTunesin kautta. Podcastin teknisestä toteutuksesta vastaa Studio Linjat.

Turvallisuus ja varautuminen | Vieraana Ari Korhonen

Miten Venäjän aloittama hyökkäyssota vaikuttaa kuntien varautumiseen? Mitä varautuminen sotilaallisen voiman käyttöön tarkoittaa? Miten kyberuhkiin voi varautua? Valiokunnan vieraana on varautumisen ja turvallisuuden erityisasiantuntija Ari Korhonen Kuntaliitosta.

Muuttoliike ja asuminen | Vieraana Timo Aro

Voiko mielikuvilla ohjata muuttovirtaa? Vaikuttaako veroprosentti todella kunnan vetovoimaan? Miksi pitovoimatyö on vetovoimatyötä tärkeämpää? Valiokunta-podcastissa muuttoliikkeen ja asumisen kysymyksiä avaa aluekehittämisen erityisasiantuntija Timo Aro konsulttitoimisto MDI:stä.

Rahoitus ja talous | Vieraina Miira Raiskila ja Henrik Rainio

Millainen oli kuntatalouden vuosi 2021? Miltä kuntatalous näyttää soten suuren siirron jälkeen? Selviävätkö kunnat sumuisista näkymistä ehjin nahoin? Vaalan kunnanjohtaja Miira Raiskila ja Porvoon rahoitusjohtaja Henrik Rainio käyvät läpi kuntatalouden suuria kysymyksiä.

Aluevaalit ja sote | Vieraana Timo Aronkytö

Millainen urakka hyvinvointialueen valtuustoilla on edessään? Kuinka laaja tehtäväkenttä ja ankara aikataulu sovitetaan yhteen? Voiko hyvinvointiyhteiskunnasta pitää kiinni? Valiokunta-podcastin ensimmäisessä jaksossa valmistelun arjesta kertoo Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen johtaja Timo Aronkytö. – Hyvinvointialueiden valtuutetut astuvat ennen näkemättömään maailmaan, hän sanoo.