Vuodesta 2015 lähtien Konneveden kunnanjohtajana toiminut Juha Jokitalo jättää virkansa maaliskuun 2021 alussa. Asiasta kerrotaan kunnan sivuilla olevassa tiedotteessa ja kunnanhallitus käsittelee asiaa maanantain kokouksessaan. 

Kunnan tiedotteessa Jokitalo kertoo jättävänsä Konneveden perhepiirissä tapahtuneiden muutosten johdosta.

-Päätös alkoi syntymään jo kesän jälkeen, kun lapsemme perheineen ovat asettumassa asumaan etäälle, ympäri Suomea. Tämän seurauksena aloin pohdiskella myös omaa ajankäyttöäni ja haluan jatkossa antaa enemmän aikaa läheisilleni ja itselleni. Kunnanjohtajan työ sitoo kuitenkin käytännössä kaiken käytettävissä olevan, joten olen päätynyt tällaiseen ratkaisuun. Tämä ajankohta mahdollistaa uuden kunnanjohtajan sisäänajon ennen uuden valtuustokauden käynnistymistä kesällä 2021, Jokitalo toteaa tiedotteessa. 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

 1. Keski-Suomi 7:00 KSML 3.11.2020
  KRP tutkii kuntien johtavien virkamiesten menettelyä Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n rahoituskuvioissa – kahta kuntajohtajaa jo syytä epäillä

  Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n omistajakuntien johtavista virkamiehistä on määrätty käynnistettäväksi esitutkinta. Kyseessä ovat laajakaistahankkeiden monitahoiset rahoituskuviot, joista seitsemän yksityishenkilöä on tehnyt kantelun.
  Kahdessa kunnassa on kahden virkamiehen osalta esitutkintakynnys jo ylitetty, ja heitä on syytä epäillä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä. Keskusrikospoliisin rikostutkija Mikko Kiiski ei tässä vaiheessa nimeä kuntia eikä henkilöitä.
  – Kaikista 10 omistajakunnasta ja niiden virkamiehistä ei ole aloìtettu esitutkintaa tai ei välttämättä aloiteta, koska rikosepäilyyn liittyvät kuntien rahoituspäätökset ja menettelyt vaihtelevat, Kiiski sanoi. Kiiski luonnehtii tutkittavaa kokonaisuutta laajaksi ja haastavaksi.
  – Laajakaistarakentamiseen ja siihen myönnettäviin julkisiin tukiin liittyvä lainsäädäntökin on muuttunut vuosien saatossa. Nyt tutkitaan asioita noin neljän vuoden taakse, mutta mahdollisesti tutkintaa vielä laajennetaan. Olemme valmisteluvaiheessa ja siihen liittyy useiden kuntien menettelyn läpikäyminen, Kiiski sanoi.

  Esitutkinnan määräsi tehtäväksi erikoissyyttäjä Heikki Mäkelä.
  – Tutkinnanjohtajien kantelijoille aiemmin antama ratkaisu koski vain kunnallisten luottamushenkilöiden virkarikokseen ja luottamushenkilöiden osuutta velallisen epärehellisyyteen. Luottamushenkilöiden osalta esitutkintaa ei käynnistetä missään kunnassa, Mäkelä sanoi.
  Mäkelän ratkaisun mukaan sen sijaan kunnanhallitusten ja -valtuustojen päätösten esittelijöinä ovat toimineet johtavat virkamiehet, jotka ovat olleet kuntatalouden ja julkisrahoituksen ammattilaisia.
  – Heidän on virka-asemansa perusteella pitänyt tietää säännökset ja niiden soveltaminen. Esitutkintakynnys ylittyy heidän osaltaan. Tutkittavat rikokset ovat virkavelvollisuuden rikkominen ja luottamusaseman väärinkäyttö.

  Esitutkinnassa selvitetään myös, ovatko kyseessä rikoksen törkeät muodot.
  Kunnan johtaviin virkamiehiin lukeutuvat muun muassa kunnanjohtajat ja talous- ja hallintojohtajat. Käytännössä pienissä kunnissa tämäntyyppiset asiat esittelee luottamuselimille usein kunnanjohtaja.

  Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n tytäryhtiö Keski-Suomen Valokuituverkot Oy rakentaa omistajakuntiensa alueelle valokuituverkkoa Nopea laajakaista -hankkeen mukaisella julkisella tuella. Yhtiö on aloittanut liiketoiminnan toukokuussa 2014.

  Yksi verkkoyhtiön omistajakunnista on Konnevesi, jonka kunnanjohtaja Juha Jokitalo pohti valokuituasiaa lokakuussa Keskisuomalaisessa. Hän sanoi tuolloin, että Keski-Suomi on sekä maantieteellisesti että osaamiseltaan aluetta, jolla voisi olla merkitystä koko valtakunnan alueelle rakennettaville verkoille.
  – Esitutkintaan liittyen minulta on pyydetty aineistoja, laajakaistahankkeisiin liittyviä päätöksiä, Jokitalo sanoi.
  – Onhan tämä laajakaistakuvio kaiken kaikkiaan ollut aika erikoinen. Vuosia on mennyt välissä väkeäkin on vaihtunut. Varmaan aivan perusteltua selvittää asiat, kun kokonaisuus on aika hämmentävä ja monitahoinen, Jokitalo sanoi.

  Verkkoholding Oy Yritys- saneerauksessa
  Keski-Suomen Valokuituverkot Oy on kokonaan Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n omistuksessa.
  Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n puolestaan omistavat seuraavat kymmenen keskisuomalaista kuntaa:
  Konnevesi, Kannonkoski, Toivakka, Kyyjärvi, Karstula, Multia, Luhanka, Pihtipudas, Kivijärvi ja Petäjävesi.
  Laajakaista kaikille -hanke ja sitä seurannut Nopea laajakaista -hanke eivät ole menneet perille kuin osassa Keski-Suomea.
  Keski-Suomen Verkkoholding Oy ajautui keväällä yrityssaneeraukseen, jolloin yhtiön omistajakunnille lankesivat maksettavaksi lähes 30 miljoonan euron takausvastuut.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä