kuva: Rovaniemen kaupunki

Rovaniemen kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva haastatteluryhmä päätti keskiviikkona, että Ari Alatossava ja Ulla-Kirsikka Vainio etenevät valtuustoryhmien haastatteluihin. Alatossava on Iin kunnanjohtaja ja Vainio työskentelee Porin kaupungin ympäristö- ja lupapalveluiden toimialajohtajana.

Alatossavan ja Vainion lisäksi soveltuvuusarviointiin oli valittu Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki ja Kemin Sataman entinen toimitusjohtaja Jaakko Rantsi. Kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 22 hakijaa, joista 11 kutsuttiin haastatteluun.

Valtuustoryhmät haastattelevat Alatossavaa ja Vainiota 4. joulukuuta järjestettävän valtuustoinfon yhteydessä. Kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan 9. joulukuuta.

Rovaniemi kertoo verkkosivuillaan, että kaupunginjohtajaehdokkaat ovat kaupunkilaisten tavattavissa avoimessa yleisötilaisuudessa, joka järjestetään Lappia-talolla keskiviikkona 4. joulukuuta kello 13–14. Ohjelmassa on tuolloin paneelikeskustelu, jonka kaupunki järjestää yhteistyössä Lapin Kansan ja Uusi Rovaniemi -lehden kanssa. Keskustelua voi seurata suorana nettilähetyksenä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)