Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepposen valinta Ruokolahden kunnanjohtajaksi on jälleen lainvoimainen. Kuva: Akseli Muraja

Ruokolahden kunta ei valita Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä, joka kumosi valtuuston päätöksen, jolla Anu Sepposen valinta kunnanjohtajaksi katsottiin rauenneeksi syksyllä 2020.

Hallinto-oikeuden mukaan kunnanvaltuustolla ei ollut lokakuussa 2020 lainmukaista perustetta pitää kunnanjohtajaksi valitun Sepposen valintaa rauenneena. Sepponen ei hyväksynyt yhteisten neuvottelujen jälkeen uudelleen muokattua johtajasopimusluonnosta eikä ilmoittanut, ryhtyykö hän hoitamaan kunnanjohtajan virkaa kunnan päättämillä ehdoilla.

Ruokolahden kunnanhallitus päätti 28. kesäkuuta pitämässään kokouksessa, että Sepposen valinta on lainvoimainen ja että virkaa hoitaneen Matias Hildenin valinta kunnanjohtajaksi raukeaa. Hilden hoitaa virkaa siihen saakka, kun Sepponen aloittaa kunnanjohtajana.

Ruokolahden kunnanvaltuusto katsoi viime syksynä Sepposen valinnan rauenneeksi, kun tämä ei hyväksynyt määräajassa työehtoja, joita oli muutettu valinnan jälkeen. Työsopimuksessa palkka oli alennettu ja koeaika lisätty.

Nyt kunnanhallitus päätti, että Sepposelle tarjotaan samoja ehtoja kuin syksyllä sorvatussa sopimuksessa ilman koeaikaa, jonka hallinto-oikeus nyt totesi laittomasti määrätyksi.

Anu Sepponen on jatkanut Rautalammin kunnajohtajana. Ruokolahden kunnanhallituksen mukaan hänen virkaanastumispäivänsä Ruokolahden kunnanjohtajana on 1.10.2021. Sepponen ei halunnut kommentoida Kuntalehdelle tilannetta ennen kunnan edustajien kanssa käymiään keskusteluja.

Aiheesta aiemmin
https://kuntalehti.fi/tyopaikat/tyopaikkauutiset/etela-saimaa-ruokolahden-valtuustolta-yllatyspudotus-kunnanjohtajaksi-valitun-anu-sepposen-palkkaan-sepponen-voitti-yhdella-aanella-kimmo-tiilikaisen/

https://kuntalehti.fi/uutiset/paatoksenteko/ruokolahden-kunnanjohtajavalinta-umpisolmussa-sopimusehtojen-vatkaamisen-takia-kunnan-sopimuskaytannot-olisi-hyva-olla-lapinakyvat-ja-ennustettavat/

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*