Ilmajoen kunnan tilapäinen valiokunta esittää valtuustolle kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken irtisanomista. Ilmajoen valtuusto käsittelee esitystä 4. lokakuuta.

Valiokunnan mukaan Pirttikoski on toistuvasti laiminlyönyt kunnanjohtajan tehtävän mukaisen arvokkaan ja nuhteettoman käytöksen. Tämä on valiokunnan mukaan ilmentynyt rikollisena menettelynä ja välinpitämättömyytenä yhteiskunnan normeja kohtaan ja on jatkunut yhteisistä keskusteluista ja työnjohdollisista toimenpiteistä huolimatta.

Valiokunta katsoo, että Pirttikosken menettelyn seurauksena Ilmajoen kunnalle on vuosien aikana aiheutunut huomattavaa negatiivista julkisuutta ja mainehaittaa ja kunnan organisaation toimintaedellytykset ovat vaarantuneet.

Ilmajoen kunnanvaltuusto päätti 28. kesäkuuta perustaa tilapäisen valiokunnan selvittämään kunnanjohtaja Pirttikosken edellytyksiä toimia tehtävässään. Pirttikoski ilmoitti aiemmin kesäkuussa jääneensä kiinni rattijuopumuksesta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Syksyllä 2016 Pirttikoski kärähti törkeästä rattijuopumuksesta. Tuolloin kunnanhallitus antoi Pirttikoskelle kirjallisen varoituksen ja ohjasi hänet työterveyshuoltoon.

Pirttikoski on johtanut Ilmajoen kuntaa vuodesta 2004. Sitä ennen hän toimi Ylihärmän kunnanjohtajana.