Ilmajoen kunnanjohtajaksi valittu Ari-Pekka Laitalainen työskentelee Lapuan kaupungingeodeettina.

Ilmajoen valtuusto valitsi maanantaina diplomi-insinööri Ari-Pekka Laitalaisen uudeksi kunnanjohtajaksi. Laitalainen on Lapuan kaupungingeodeetti, ja hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Ilmajoen kaavoitusjohtajana ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksessa alueiden käytön ylitarkastajana.

Laitalainen sai kunnanjohtajavaalin toisella äänestyskierroksella 18 ääntä ja Ilmajoen henkilöstöjohtaja ja vt. hallinto- ja talousjohtaja Sanna-Maija Kormano 17 ääntä. Ensimmäisellä kierroksella Kormano sai 14 ääntä, Laitalainen 11 ääntä ja hallintotieteiden maisteri, kauppatieteiden maisteri Aki Ruotsala 10 ääntä.

Laitalainen ei ollut kolmen soveltuvuusarvioinneissa käyneen kärkiehdokkaan joukossa. Testeissä kävi Kormanon ja Ruotsalan lisäksi Keuruun entinen kaupunginjohtaja Hannu Mars.

Kokoomuksen ryhmä esitti ennen virkavaalin toista kierrosta, että asia jätetään pöydälle, kunnes Laitalainen on käynyt soveltuvuusarviossa. Kokous keskeytettiin, ja asiaa selviteltiin tauon aikana. Tauon jälkeen valtuuston puheenjohtaja Harri Koskela, ps., totesi, että esitys pöydällepanosta olisi pitänyt tehdä ennen virkavaalin aloittamista, ja näin asian käsittelyä jatkettiin.

– Toimin 2011–2017 Etelä-Pohjanmaan ELY-Keskuksessa kaavaohjaajana Etelä-Pohjanmaan kunnissa. Tutustuin tässä työssä Ilmajokeen ja ilmajokelaisiin. Huomasin jo silloin olevani innostunut tästä itsenäisestä kunnasta, joka piti puoliaan valtion vahvaa kaavaohjausta vastaan, Laitalainen kertoo.

– Kun sitten toimin vuodet 2018–2019 Ilmajoen kaavoitusjohtajana, pääsin tutustumaan myös kunnallispolitiikkoihin. Meillä oli hyvä ja vahva yhteistyön meininki, ja nyt pääsen jatkamaan tätä työtä aikaisempaa isommassa roolissa. Nöyränä olen valmistautumassa uuteen hommaan, kun se hetki koittaa.

Virkaa tavoitteli 11 hakijaa. Sanna-Maija Kormano ja Hannu Mars eivät olleet hakijoiden joukossa, vaan he antoivat suostumuksensa virkaan hakuajan päättymisen jälkeen.

Ilmajoki valitsi seuraajan lokakuussa irtisanoutuneelle Seppo Pirttikoskelle. Pirttikoski johti Ilmajoen kuntaa vuodesta 2004.

Uutista muokattu 22.2. klo 0.40: Lisätty Laitalaisen kommentit.