kuva: Keski-Pohjanmaan liitto

Keski-Pohjanmaan liiton maakuntajohtajaksi on viisi ehdokasta. Hakuaika päättyi torstaina 13. syyskuuta.

Virkaa tavoittelevat Keski-Pohjanmaan liiton vt. maakuntajohtaja, maakuntauudistuksen konsernihallinnon muutosjohtaja Jyrki Kaiponen, Kokkolanseudun Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Anne Pesola, Keski-Pohjanmaan liiton kansainvälisten asioiden päällikkö Anne Sormunen, Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen yliopistonlehtori ja kasvatustieteiden yksikönjohtaja Raine Valli ja China Tekwayn varatoimitusjohtaja Timo Kiviaho. Virka täytetään määräaikaisesti vuoden 2020 loppuun saakka.

Keski-Pohjanmaan liiton johtopaikoilla on ollut tuulista. Kesäkuussa maakuntajohtaja Jukka Ylikarjula allekirjoitti uuden johtajasopimuksen ja irtisanoutui saman tien. Elokuussa maakuntahallitus irtisanoi kehittämisjohtaja Kaj Lyyskin. Henkilövaihdosten taustalla ovat muun muassa liiton rakennerahastotoimintaan liittyvät seikat. Liitto on ollut työ- ja elinkeinoministeriön tarkkailussa EU-hankkeiden kirjauksissa olevien puutteiden johdosta ja se menettänyt hankerahojen myöntövaltuudet.

Torstaina menivät umpeen hakuajat myös aluesuunnittelupäällikön, kehittämispäällikön ja hallintopäällikön virkoihin. Hakijoita aluesuunnittelupäälliköksi oli 4, kehittämispäälliköksi 27 ja hallintopäälliköksi 12.