Kittilän kunnanhallitus valikoi tiistaina vt. kunnanjohtajan tehtävää hakeneista viisi haastateltavaa.

Haastattelukutsun saavat yhteiskuntatieteiden kandidaatti Antti Jämsén Lohjalta, hallintotieteiden maisteri Sanna Kumpula Kittilästä, filosofian maisteri Timo Kurula Kittilästä, kauppatieteiden lisensiaatti Päivi Vauhkonen Sodankylästä ja oikeustieteen kandidaatti Ville Vitikka Rovaniemeltä.

Timo Kurula on Kittilän kunnanhallituksen entinen puheenjohtaja. Hän jätti puheenjohtajuuden lokakuussa 2016. Sanna Kumpula on Kittilä-lehden mukaan paluumuuttaja, joka on aiemmin työskennellyt TeliaSoneran asiantuntijatehtävissä.

Antti Jämsén on toiminut kunnanjohtajana monessa kunnassa, muun muassa Miehikkälässä, Enonkoskella, Nummi-Pusulassa ja Taivassalossa. Päivi Vauhkonen on Sodankylän talous- ja hallintojohtaja ja Ville Vitikka Rovaniemen kaupungin hallintolakimies.

Hakijoita oli 12. Kittilän nykyinen vt. kunnanjohtaja Kyösti Tornberg jättää tehtävänsä huhtikuun lopussa.

Kittilä ei voi täyttää kunnanjohtajan virkaa vakinaisesti, sillä sopimusasia laittomasti irtisanotun kunnanjohtajan Anna Mäkelän ja kunnan välillä on edelleen kesken. Valtuusto hyväksyi erosopimuksen joulukuussa 2016, mutta valtuuston päätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen.

Mäkelän laittomaksi todettua irtisanomista seurasi virkarikosepäily, jonka kohteena on suurin osa Kittilän kuluvan kauden valtuutetuista. Myös vt. kunnanjohtajaksi hakenut Timo Kurula on epäiltyjen joukossa.