Lapinjärvi on 2700 asukkaan kunta itäisellä Uudellamaalla. Kuvassa Lapinjärven kunnantalo. (Kuva: Lapinjärven kunta)

Lapinjärven kunnanjohtajan virkaa tavoittelee kahdeksan hakijaa. Hakuaika päättyi perjantaina 8. lokakuuta.

Kunnanjohtajaksi haluaa muiden muassa Lapinjärven tekninen johtaja Kristiina Tikkala, joka toimi aiemmin Kolarin kunnanjohtajana. Kolarin valtuusto irtisanoi Tikkalan syyskuussa 2020. Tikkala on kiistänyt irtisanomisen perusteet ja valittanut valtuuston päätöksestä.

Hakijat ovat kauppatieteiden maisteri Carl Joachim Flander Helsingistä, kauppatieteiden maisteri Eija Grönholm Pyhtäältä, valtiotieteiden maisteri Christoffer Hällfors Sipoosta, hallintotieteiden maisteri, rakennusinsinööri Kristiina Tikkala Espoosta, diplomi-insinööri, filosofian maisteri Anne-Marie Tuomala Lapinjärveltä, valtiotieteiden maisteri Sofia Ulfstedt Turusta, merkonomi Jarkko Välikangas Oulusta ja terveystieteiden maisteri Pilvi Österman Inkoosta.

Lapinjärven kunnanjohtajana vuoden 2014 alusta toiminut Tiina Heikka irtisanoutui elokuussa, ja hän jättää tehtävänsä 31.12.2021. Heikka sanoi Kuntalehden podcastissa syyskuussa, että kunnanjohtaja on julkinen eläin, mutta samalla työ on tosi kivaa:

– En tiedä kuka ja miksi on antanut kunta-alasta mielikuvan että se on jämähtänyttä ja tylsää. Oikeasti tässä on paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääsee tekemään hyvinkin vaativaa johtamistyötä.