Kolarin valtuusto valitsi Kristiina Tikkalan kunnanjohtajaksi joulukuussa 2018. Hänet irtisanottiin 30.9.2020. (kuva: Petra Kannisto)

Kolarin kunnanjohtajana toiminut Kristiina Tikkala on valittanut irtisanomisestaan Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen. Tikkala katsoo, että irtisanomiselle ei ollut asiallista ja painavaa syytä ja vaatii valtuuston 30. syyskuuta tekemän päätöksen kumoamista.

Kolarin valtuusto irtisanoi Tikkalan kunnallisen viranhaltijalain perusteella. Päätöksen mukaan kunnanjohtaja oli kesäkuussa 2020 annetun varoituksen jälkeenkin jatkanut epäasiallista käytöstään ja virkatehtävien laiminlyöntiään.

Tikkala kiistää kaikki syytökset valituksessaan. Hän katsoo, että kyseessä oli häneen kohdistunut järjestelmällinen ajojahti, jonka takana oli muutama luottamushenkilö ja muutama johtava viranhaltija.

Kolarin kunnanhallitus merkitsi Tikkalan valituksen tiedoksi kokouksessaan 24. marraskuuta. Valitukseen pyydettiin kunnan lausuntoa 10.12. mennessä, mutta kunta pyysi lausunnolle jatkoaikaa tammikuulle saakka.

Kolarin kunnanjohtajan virkaa on hoitanut 10.11. alkaen Hannu Haapala, joka valittiin aiemmin syksyllä Kolarin hallintojohtajan viransijaiseksi. Haapala on aiemmin toiminut muun muassa Raahen kaupungin vs. henkilöstöpäällikkönä.

Kristiina Tikkala on jo löytänyt uusia töitä. Lapinjärven kunnanhallitus valitsi Tikkalan teknisen johtajan virkaan 19. lokakuuta, ja Tikkala aloitti työskentelyn uudessa tehtävässään marraskuun alussa.