Keusoten valtuusto valitsi Mikko Komulaisen hyvinvointialueen johtajaksi syyskuussa 2022 (Kuva: Keusote / Iiro Rautiainen)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen eli Keusoten hyvinvointialuejohtaja Mikko Komulainen jättää tehtävänsä. Komulainen on irtisanoutunut siten, että hänen palvelussuhteensa viimeinen päivä on 13. maaliskuuta. Hänen työvelvoitteensa päättyy välittömästi.

Kyseessä ovat viran hoitamiseen liittyvät erimielisyydet hyvinvointialueen päättäjien kanssa, ja osapuolet ovat sopineet Komulaisen johtajasopimuksen mukaisesti vapaaehtoisesta irtisanoutumisesta. Aluehallituksen puheenjohtajan Helinä Pertun, kok., lisäksi neuvotteluihin on osallistunut suurimpia valtuustoryhmiä edustanut työryhmä.

– Erosopimuksessa on sovittu, että asiaa ei kommentoida julkisuuteen, Helinä Perttu sanoo.

Erosopimuksen tekstissä todetaan, että ”osapuolet pidättyvät antamasta tietoja asian valmistelusta ja siihen kuuluvista tapahtumista”.

Johtajasopimuksen mukaisena erokorvauksena Komulaiselle maksetaan kahdeksan kuukauden palkka, joka sisältää irtisanomisajan palkan. Tämän lisäksi maksetaan lomakorvaus kertyneistä ja pitämättömistä vuosilomista.

Hyvinvointialuejohtajan viransijaisena toimii integraatiojohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä 13. maaliskuuta saakka. Sen jälkeen Kariniemi-Örmälä toimii virkaa tekevänä hyvinvointialuejohtajana siihen saakka, kunnes uusi hyvinvointialuejohtaja on valittu ja aloittanut viranhoidon. Uuden johtaja rekrytoinnin valmistelu käynnistyy välittömästi.

– Tavoitteena on, että valinta voitaisiin tehdä jo ennen juhannusta, Näin hyvinvointialueella olisi uusi johtaja alkusyksystä, Helinä Perttu sanoo.

Hyvinvointialueen valtuusto valitsi Mikko Komulaisen hyvinvointialueen johtajaksi 22. syyskuuta 2022 tiukassa virkavaalissa, jossa Komulainen sai 35 ääntä ja va. hyvinvointialuejohtajana toiminut Pirjo Laitinen-Parkkonen 33 ääntä. Valinnasta valitettiin, mutta valitus kaatui Helsingin hallinto-oikeudessa joulukuussa 2023.

Komulainen toimi valintahetkellä Forssan seudun hyvinvointiyhtymän yhtymäjohtajana. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Lahden osallisuus- ja hyvinvointipalvelujen johtajana, Lahden sosiaali- ja terveysjohtajana, Kouvolan sosiaali- ja terveystoimen tuotantojohtajana ja Askolan kunnanjohtajana. Komulainen on hallintotieteiden tohtori.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä