Oulu valitsee uuden kaupunginjohtajan huhtikuun lopussa, kertoo Mirja Vehkaperä. (Kuva: EU/Fred Guerdin)

Oulu sai keskiviikkona 13. maaliskuuta päättyneessä haussa 26 hakemusta kaupunginjohtajaksi. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä, kesk., sanoo, että päteviä hakijoita kunta-alan johtajataustalla on kiitettävä määrä.

– Tästä on hyvä valita kyvykkäimmät hakukriteerit täyttävät hakijat haastatteluun.

Virkaa havittelevat muiden muassa Oulun konsernijohtaja, vt, kaupunginjohtaja Ari Alatossava, Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina, Rovaniemen koulutuskuntayhtymän johtaja Saija-Liisa Niemelä-Pentti, Rovaniemen sivistyspalvelujen toimialajohtaja Antti Lassila ja Oulunsalon kunnanjohtajana ja Tornion kaupunginjohtajana toiminut Timo Nousiainen. Yli puolet Ouluun hakeneista karsiutuu kuitenkin heti kättelyssä pois, koska he eivät täytä pätevyysvaatimuksia. Sama ilmiö on näkynyt myös muiden kuntien hakuprosesseissa.

– On kai ajan trendi, että johtajien paikkoja haetaan ilman menestymisen mahdollisuutta, Vehkaperä pohtii.

Haastatteluun kutsuttavat valitaan Oulussa ensi viikolla. Jos kaikki menee aikataulullisesti nappiin, Oulun valtuusto pääsee valitsemaan uuden kaupunginjohtajan huhtikuun viimeisenä maanantaina,

– Uusi johtaja astuu liikkuvaan junaan. Oulu on kasvava ja kehittyvä kaupunki, jossa on mittavat isot investoinnit meneillään. Olemme myös matkalla Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen ja teemme yhteistyötä tiiviisti yrittäjien kanssa kaupungin kehittämisessä, Vehkaperä sanoo.