Kuva: Pixabay

Hattulan valtuusto valitsi Pekka Järven keskiviikkona uudeksi kunnanjohtajaksi. Järvi on Hattulan vs. kunnanjohtaja.

Vuonna 1963 syntynyt Järvi on työskennellyt muun muassa Hattulan Parolannummella toimivan Panssariprikaatin komentajana, Maanpuolustuskorkeakoulun taktiikan laitoksen johtajana ja Afganistanissa turvallisuusjoukkojen kouluttajana. Upseeriuransa jälkeen hän toimi Valkeakoskella sijaitsevan Päivölä-opiston rehtorina.

– Henkinen siteeni Hattulan kuntaan on vahva. Olen syntynyt täällä ja olen ollut täällä aina kirjoilla, silloinkin kun olen ollut työtehtävissä muualla. Olen todella sitoutunut Hattulan kehittämiseen, Järvi sanoo.

Vasemmistoliiton valtuutetut esittivät virantäytön jättämistä pöydälle ja uutta hakua, mutta heidän esityksensä hävisi äänestyksen lukemin 31-2. Virkavaalissa Järvi sai 27 ääntä ja Sabah Samaletdin 4 ääntä. Kaksi valtuutettua jätti tyhjän äänestyslipun.

MainosJärvi on toiminut kunnanjohtajan sijaisena elokuun 2020 alusta, jolloin Katariina Koivisto jäi opintovapaalle. Koivisto irtisanoutui kunnanjohtajan virasta kuluvan vuoden elokuussa. Koivisto jättää tehtävänsä marraskuun alussa, jolloin hänen opintovapaansa päättyy.

Hattula täytti kunnanjohtajan viran viiden vuoden määräajaksi. Virkaa tavoitteli viisi hakijaa.