Keravan valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 5. kesäkuuta. (Kuva: Ville Miettinen)

Keravan kaupunginjohtajan valinnasta on tulossa nykyisen kaupunginjohtajan Kirsi Ronnun ja ennen Rontua kaupunginjohtajana toimineen Petri Härkösen kaksinkamppailu.

Valintaa valmisteleva rekrytointityöryhmä on haastattelujen jälkeen valinnut Ronnun ja Härkösen seuraavaan vaiheeseen eli soveltuvuusarviointiin sekä kaupunginhallituksen haastatteluun, joka on maanantaina 15. toukokuuta.

Keravan valtuusto valitsi Kirsi Ronnun seitsemän vuoden kaudelle kesäkuussa 2016. Ennen kaupunginjohtajavuosiaan Rontu työskenteli Keravan kaupunkitekniikka -liikelaitoksen toimialajohtajana ja sitä ennen Kuntaliitossa yhdyskuntatekniikan päällikkönä.

Petri Härkönen toimi Keravan kaupunginjohtajana vuosina 2010–2016. Sittemmin hän on työskennellyt muun muassa Pälkäneen kunnanjohtajan sijaisena ja Sodankylän kunnanjohtajana. Helmikuussa 2022 hän siirtyi Sodankylässä toimivan Kakslauttanen Arctic Resort Oy:n toimitusjohtajaksi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Virkaa tavoitteli 10 hakijaa, joista 4 sai kutsun haastatteluun. Valtuusto valitsee kaupunginjohtajan 5. kesäkuuta.