kuva: Laukaan kunta
Jaakko Kiiskilä aloittaa Seinäjoella syyskuun alussa.

Seinäjoen uusi kaupunginjohtaja on Jaakko Kiiskilä. Seinäjoen valtuusto valitsi Kiiskilän seitsemän vuoden määräaikaiseen virkaan maanantaina.

Laukaan kunnanjohtajana työskentelevä Kiiskilä sai taakseen 43 valtuutettua ja sisäministeri Maria Ohisalon, vihr., valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen 8 valtuutettua. Kiiskilän valinta oli etukäteen selvä, sillä Seinäjoen suurimmat poliittiset ryhmät kokoomus ja keskusta olivat jo aiemmin ilmaisseet tukensa Kiiskilän valinnalle. Kolmas kärkiehdokas oli Seinäjoen kaupungin hallintojohtaja Jari Jokinen.

Kiiskilä on 43-vuotias kauppatieteiden maisteri. Hän on lähtöisin Nurmosta, joka on tätä nykyä osa Seinäjoen kaupunkia. Kiiskilä on toiminut Laukaan kunnanjohtajana vuodesta 2012 ja sitä ennen hallintojohtajana Laukaassa ja Toivakassa.

– Seinäjoella tehtyä hyvää kasvu- ja kehitystyötä tulee jatkaa ja kehittää edelleen. Kovatasoisia koulutuspaikkoja on oltava tarjolla ja yrittäjien ja yritysten toimintaympäristö on pidettävä hedelmällisenä. Kaupungin laajoihin investointeihin pitää saada investoreita mukaan, Kiiskilä sanoo Seinäjoen kaupungin verkkosivulla.

MainosKiiskilä aloittaa Seinäjoella syyskuun alussa. Virkaa tavoitteli 14 hakijaa ja 4 suostumuksensa antanutta, joista 11 valittiin haastatteluihin. Nykyinen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki jää eläkkeelle.