Taivalkoskelta on vuoden sisään lähtenyt kolme kunnanjohtajaa. (Kuva: Taivalkosken kunta)

Taivalkoski joutuu jälleen etsimään uutta kunnanjohtajaa. Viime elokuussa kunnanjohtajaksi valittu Aki Räisänen purkaa virkasuhteensa koeaikana 16. helmikuuta alkaen.

– Isot ratkaisut ovat aina monen eri tekijän summia. Tähän ratkaisuuni vaikutti eniten se, että kuluneena talvena iltaisin Taivalkosken vuokrayksiössä aikaa viettäessäni olen huomannut pohtivani yhä useammin sitä, että minullahan on perhe, omin käsin rakennettu talo sekä minulle rakkaat harrastukset ja ystävät täysin toisella paikkakunnalla. Omat elämänarvoni sanovat, että ne ovat asioita, joista ei pidä luopua työn vuoksi, olipa se millainen tahansa, Räisänen kirjoittaa kunnan verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa.

Räisänen toteaa, että hänen päätökseensä ei liity mitään työn kautta eteen tullutta dramatiikkaa, vaikka Taivalkosken kunnassa käsillä olevat asiat ovatkin kohtalaisen vaikeita. Hän sanoo, että häntä on kohdeltu kunnassa hyvin niin työntekijöiden kuin luottamushenkilöidenkin taholta.

– Kiitän Taivalkosken kuntaa saamastani mahdollisuudesta päästä kokemaan, mitä on olla kunnanjohtaja. Erityiset kiitokseni menevät kunnantalon väelle ja kunnan johtoryhmälle, joiden kanssa sain kokea kaikista eniten kuntatyön arkea. Olen nyt monta elämänkokemusta rikkaampi.

– Elämäni on yksinkertaisesti ehtinyt rakentua jo muualle, joten oikeastaan tässä kävi kuten Kalle Päätalolle aikanaan. Olen elänyt elämääni usean vuoden ajan reppu selässä, jo ennen kunnanjohtajaksi ryhtymistäni. Nyt on aika mennä illalla töistä kotiin, ainakin niin usein, kuin se on mahdollista.

Taivalkosken kunnantalon ovi on käynyt tiuhaan tahtiin.

Keväällä 2022 kunnanjohtajaksi valittiin Eija Liikamaa, mutta hän jätti virkansa koeajalla jo parin viikon Koillismaalla olon jälkeen. Liikamaa totesi tehtävänsä mahdottomaksi ja palasi entiseen virkaansa Kauhajoelle. Syyskuussa 2018 valittu Kaisu Lehtinen-Nevalainen irtisanoutui siten, että hänen palvelussuhteensa Taivalkosken kuntaan päättyi 6. toukokuuta 2022.

Mainos