Raahe täyttää kaupunginjohtajan viran kolmen vuoden määräajaksi. Virkaan tuli vain yksi hakemus ja yksi suostumus. (Kuva: Raahen kaupunki)

Raahen kaupunginjohtajan kolmen vuoden määräaikaista virkaa tavoittelee vain yksi hakija ja yksi suostumuksensa virkaan antanut. Hakuaika päättyi tiistaina 8. maaliskuuta.

Virkaa haki maatalous- ja metsätieteiden maisteri, Ilmajoen entinen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski. Pirttikoski irtisanoutui Ilmajoen kunnanjohtajan virasta viime lokakuussa samana päivänä, jolloin valtuuston oli määrä käsitellä hänen irtisanomistaan.

Suostumuksensa on antanut oikeustieteen kandidaatti Leena Mikkola-Riekkinen, joka irtisanoutui Raahen hallinto- ja henkilöstöjohtajan virasta viime vuoden syyskuussa. Mikkola-Riekkinen hävisi kaupunginjohtajan virkavaalin yhdellä äänellä Ari Nurkkalalle joulukuussa 2016. Tuolloin hän toimi Raahen kaupunginlakimiehenä.

Raahen kaupunginhallitus päättää mahdollisista haastatteluun kutsuttavista ensi maanantaina.

Ari Nurkkala irtisanoutui kaupunginjohtajan virasta tammikuussa. Yhteisessä tiedotteessaan kaupunki ja Nurkkala kiittivät toisiaan kuluneista vuosista ja kertoivat, että irtisanoutumisessa sovelletaan osapuolten välistä johtajasopimusta.