Veli-Matti Pulli valittiin Virolahden kunnanjohtajaksi marraskuussa 2019.

Virolahden kunnanjohtaja Veli-Matti Pulli on hakenut eroa kunnanjohtajan virasta siten, että hän lopettaa tehtävässään helmikuuta.

Eroilmoitukseen ei Virolahden kunnan tiedotteen mukaan liity sen suurempaa dramatiikkaa, vaan kyseessä on normaali työpaikan vaihtotilanne. Pulli on ilmoittanut aloittavansa maaliskuun 6. päivä Lappeenrannan kaupunkikonserniin kuuluvan Lappeenrannan Asuntopalvelut Oy:n kehitysjohtajan tehtävässä.

– Kiinteistösektori ja asuminen ovat aina kiinnostaneet minua ja tehtävä haastaa uuden oppimiseen. Tästä huolimatta, haikein mielin olen tehnyt tämän
päätöksen, Pulli kertoo tiedotteessa.

Virolahden valtuuston seuraava kokous on 30. tammikuuta, ja valtuusto käsittelee tuolloin erohakemuksen.

Mainos– Vajaat viisi vuotta olen ollut Virolahden kunnan palveluksessa ja siitä yli puolet olen hoitanut kunnanjohtajan virkaa. Olen erittäin kiitollinen tästä ajanjaksosta ja koenkin, että päättäjien kanssa on ollut molemminpuolinen luottamus ja arvostus, Pulli toteaa.

Pullin eroilmoitus tuli yllätyksenä kunnan päättäjille.

– Olisin erittäin mielelläni nähnyt Veli-Matin jatkavan Virolahden kunnanjohtajana. Yhteistyö sekä minun kunnanhallituksen puheenjohtajana että koko kunnanhallituksen kanssa, kuten myös kunnanvaltuuston kanssa, on ollut välitöntä sekä sujuvaa. Asioista on käyty hyviä ja joskus myös hyvin perusteellisia keskusteluja ja jokaiselle on annettu mahdollisuus omaan mielipiteeseensä, kunnanhallituksen puheenjohtaja Vappu Kuokka, kesk., sanoo.

– Veli-Matin aika Virolahden kunnanjohtajana on ollut hyvin pitkälle poikkeusaikoina toimimista, ensin koronapandemian ja sen jälkeen Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan johdosta. Tekemistä ovat värittäneet monet asiat, jotka eivät ns. vanhassa normaalissa olisi välttämättä olleet edes esillä. Ymmärrän hyvin Veli-Matin ratkaisun ottaa vastaan saamansa työ. En tiedä, onko koskaan oikeaa aikaa vaihtaa työpaikkaa, mutta uuden mahdollisuuden tullessa kohdalle, on siihen oman harkintansa mukaan tartuttava, Kuokka toteaa.

Veli-Matti Pulli valittiin kunnanjohtajaksi marraskuussa 2019. Hän toimi sitä ennen Miehikkälän ja Virolahden muodostaman kuntaparin eli Kaakon kaksikon hallintojohtajana.