Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla on käytössään kaikkiaan yli 130 000 ICT-laitetta. Kuvituskuva.

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala kertoo saaneensa inventoinnissa ja lisäselvityksessä laiterekisteriin 97 prosenttia toimialan ICT-laitteista. Toimialan 131 144 laitteesta laiterekisteriin inventoitiin 127 033 laitetta.

Inventoitavat laitteet olivat tietokoneita, näyttöjä, projektoreita sekä oheislaitteita. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ICT-laitteet inventoidaan kerran vuodessa.

Alkuvuodesta kerrottiin, että viime vuoden inventoinnin jälkeen ”kadoksissa” oli noin 14 prosenttia eli noin 18 000 toimialan tietoteknistä laitetta. Nyt uupumaan jäi 4100 laitetta. Niiden sanotaan olevan esimerkiksi korjattavana tai matkalla poistoon.

– Toimialalla on tehty paljon työtä asian selvittämiseksi perusteellisesti. Jatkokehitystä tarvitaan, jotta ICT-laitteiden tiedot saadaan kaikissa tapauksissa nopeasti ajan tasalle laiterekisteriin, sanoo toimialajohtaja Satu Järvenkallas Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tiedotteessa.

Toimialan ICT-laitteista henkilöstön käytössä on noin 10 000 laitetta ja loput ovat oppijoiden käytössä. Toimipaikkoja on yli 600 osoitteessa, sisältäen esimerkiksi yli 300 päiväkotia ja sata koulua. 

– Inventointiprosessi on mittava. Aiemmin inventointi tehtiin hajautetusti ja käsityönä. Prosessin tueksi on viime vuosina rakennettu verkkoon kytkeytyvien laitteiden sähköinen inventointi sekä yhtenäinen tietokanta raportointityökaluineen. Nämä ovat huomattavia parannuksia, ja ne mahdollistavat paitsi automaation, myös inventoinnin etenemisen reaaliaikaisen seurannan koko toimialan tasolla, Järvenkallas selvittää.

Seuraava laitteiden inventointiprosessi käynnistyy syksyllä 2024. Järvenkallaksen mukaan inventointia on tarkoitus kehittää vuosittain niin, ettei se veisi kohtuuttomasti työtekijöiden aikaa perustyöltä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Saattaa olla, että yksi noista 4100:sta on edelleen jossakin meidän romuissa. Kun läppärille oli tullut tunnit täyteen ja palautus oli ajankohtaista, niin palautuspaikkaa ei ollut enää olemassa. ”Ei tarvitse tuoda” taisi olla ohjeena silloin.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä