Helmikuun alusta lähtien Lappajärvellä on ollut käytössä ilmainen joukkoliikenne. Koulukyytiin ovat voineet nousta niin kuntalaiset, kuin kunnassa lomailevat ilman eri maksua. Ilmaisen kuljetuksen mahdollisti se, että kunnan kaikki koulukyydit ovat kunnan kilpailuttamia ja omia tilausreittejä.

Kunnanvaltuusto varasi vuoden loppuun asti kestävää kokeilua varten 19 000 euron määrärahan. Maksuton kyyti ei ole kuitenkaan toivotulla lyönyt läpi.

-Tosi vähän on käyttäjiä ollut. Liikennöitsijän mukaan aivan muutama kuntalainen on ryhtynyt käyttämään mahdollisuutta työmatkoihinsa ja jonkin verran toisen asteen opiskelijoita on kulkenut koulukyydeissä. Heillehän ei ilmainen koulukyyti ole kuulunut aiemmin, kertoo sivistysjohtaja Tarja Puro.

Kuntapäättäjien toiveena oli vähentää palvelun avulla yksityisautoilua kunnan alueella. Kokeilun jatko ratkeaa syksyn aikana talousarviovalmistelun yhteydessä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Heti kun pakolaiset tulivat Lappajärvelle niin aloitettiin ilmaiset kyyditykset niiden takia ja nyt kun pakolaiset lähtevät niin ilmainen joukkoliikenne poistetaan…

  2. Kuinka tyhminä ihmisiä oikein pidetään? Päivänselvää mihin ja kenelle ilmainen joukkoliikenne oli tarkoitettu!

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*