Kirjastot palvelevat yhä enemmän etänä.

Kirjastot kokeilevat sähköisten aikakausilehtien tarjoamista asiakkailleen aluksi pääkaupunkiseudulla. HelMet-kirjastokortilla pääsee helmikuun alusta lukemaan yli 50 lehteä, joiden aihepiirit vaihtelevat taloudesta viihteeseen ja ammattilehtiin.

– Aikakauslehtipalvelumme kautta HelMet-kirjastojen asiakkaat pääsevät lukemaan kotimaisia aikakauslehtiä missä ja milloin vain. Mukana on paljon tunnettuja laatulehtiä, sanoo e-informaatikko Laura Kärpijoki Helsingin kaupunginkirjastosta.

Palveluun tulee käyttöön aikakauslehtien lisäksi myös Helsingin Sanomien näköisversio.

Kyseessä on yleisten kirjastojen konsortion pilottihanke. Tarkoituksena on testata asiakkaiden kiinnostus, tekniikka ja palvelusopimukset, jotta eMagz-palvelun etäkäyttöisyyttä voidaan mahdollisesti tarjota syksyllä koko maahan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Nyt on helppo klikata e-kirjaston lehtiin vaikka kotisohvalta, Kärpijoki kertoo.

Pääkaupunkiseudun HelMet-kirjasto on ensimmäinen pohjoismainen kirjasto, joka tuo kotimaiset aikakauslehdet kirjastoasiakkaiden luettavaksi myös etäkäyttöisesti.

– Kokeilu kestää puoli vuotta ja päättyy 31.7.2016. Pilotin aikana palvelusta kerätään kokemuksia mahdollista jatkoa varten, Laura Kärpijoki kertoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Tuo on todella hieno uudistus. Pitäisi saada se muuallekin suomeen, sillä me MCS eli hajuste- ja kemikaaliyliherkät ihmiset emme pysty käyttämään kirjastojen palveluja kuin netin välityksellä. Emme kykene käymään kirjastoissa muiden ihmisten hajusteiden. kemikaalien ja mahdollisen rakennuksen huonon sisäilman/homeen vuoksi. Usein myös kirjojen ja lehtien muste aiheuttaa oireita siinä määrin ettei pysty niitä lukemaan. Voiko muualla asuva kirjoittautua Helmet -kirjaston käyttäjäksi ?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*