Riittääkö ministeriön sinni odotella Kittilästä laillisia päätöksiä?

Kittilän kunnanhallituksen tiistainen kokous jäi lopulta pitämättä. Syyksi Kittilästä ilmoitetaan, ettei kokous ollut laillisesti koolle kutsuttu. Kokouksen alussa oli kysytty, kuka on koolle kutsuja, mutta sellaista henkilöä ei ollut. Kokouksessa oli paikalla puheenjohtajista vain kunnanhallituksen 2. varapuheenjohtaja Tuula Mertaniemi, mutta hänkään ei ollut kokousta koolle kutsunut.

-Olin kyllä eilen yhteydessä va. hallintojohtajan kanssa kokoukseen tulevista asioista, mutta itse listan näin vasta illalla klo 20. Minä olisin kyllä voinut kokouksen koolle kutsua, jos sitä minulta olisi pyydetty. Koska en kokousta koolle kutsunut, niin en voinut sellaiseksi ilmoittautua kokouksessakaan, Mertaniemi toteaa.

Puheenjohtaja Espanjassa

Kuntalehti tavoitti kunnanhallituksen puheenjohtajan Pekka Rajalan Espanjasta golfia pelaamasta.

– Minä olen täällä lomalla pelaamassa golfia, enkä tiennyt koko asiasta yhtään mitään. Minä en ole sitä kokousta koolle kutsunut, eikä varapuheenjohtajatkaan, Rajala vahvistaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Tässä nyt vaan halutaan vääntää ja kääntää näitä asioita, että ne näyttävät meidän kannalta huonolta. Voihan se valtiovarainministeri tulla Kittilään katsomaan, kuinka huonosti asioita hoidetaan. Kunnanhallituksen kokous pidetään ensi tiistaina ja pitää nyt vielä huomenna katsoa, mitä muita asioita sinne listalle tulee, Pekka Rajala kommentoi puhelimitse Espanjasta käsin. 

Lex Kittilä vielä naftaliinissa

Valtiovarainministeriössä on vielä malttia odotella kittiläläisten omia laillisia toimenpiteitä asian tiimoilta. Viikon viivästys ei saa aikaan Lex Kittilä esiin kaivamista. 

– Kyllä me vielä pari viikkoa maltamme odottaa. Tämä yhden viikon viivästys ei saa aikaan toimenpiteitä. Mutta joka tapauksessa odotamme ripeitä toimenpiteitä. Se 17.11. suunniteltu valtuustonkokous on meille liian kaukana, hallitusneuvos Auli Valli-Lintu valtiovarainministeriöstä vahvistaa. 

Lisää aiheesta:

Kittilän kunnanhallituksen kokoukset halutaan nauhalle ja kassakaappiin

Kittilä pistää vaihtia syytteen saaneiden aseman käsittelyyn

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*